Medi ambient

Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter

Pioners a Catalunya

La mancomunitat va néixer el 1982 i va ser creada per set municipis

Ara en són 15, de l'Alt i el Baix Empordà

El Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter va ser una de les primeres mancomunitats creades a Catalunya i s'ha pres com a exemple posteriorment en altres zones com ara l'Ebre i el Llobregat. Es va constituir ara fa gairebé 30 anys, el 1982, per set poblacions de l'Alt i el Baix Empordà. Els fundadors van ser Castelló d'Empúries –que va ser el primer municipi on es va combatre la presència de mosquits–, Roses, l'Escala, Sant Pere Pescador, l'Armentera, Torroella de Montgrí i Pals. L'objectiu de la iniciativa era combatre conjuntament les plagues de mosquits a la zona d'aiguamolls i camps d'arròs, en favor del turisme.

Més tard, s'hi han afegit de manera progressiva altres municipis, fins als 15 que hi participen actualment. El servei té vuit treballadors fixos i es finança amb les aportacions que fan els ajuntaments que hi estan mancomunats. Els consistoris el que fan és cobrar una taxa als veïns per donar aquest servei.

El seu responsable, Eduard Marquès, explica la importància d'aquesta prestació i el bon resultat que se n'ha obtingut: “El fet que entre els municipis que hi van apostar i que van afrontar aquesta problemàtica, ara no n'hi hagi cap que hi renunciï demostra el bon funcionament del servei de control de mosquits”. Marquès hi afegeix que la presència de mosquits a la zona de costa de l'Alt i el Baix Empordà era un tema del qual s'havia parlat negativament durant molts anys. Ara se'n parla bé perquè és un problema resolt, segons Marquès.

El servei de control de mosquits treballa actualment amb altres administracions en el control del mosquit tigre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.