Medi ambient

Terres de l'Ebre

La Cambra de Comerç, contra el transvasament

La Cambra de Comerç de Tortosa s'ha adherit “íntegrament” a la declaració institucional que fa unes setmanes va subscriure, per unanimitat de tots els grups polítics, l'Ajuntament de Tortosa contra la petició d'aigua de l'Ebre feta per la Diputació de Castelló. Així, l'ens cameral va emetre ahir una declaració institucional pròpia en la qual, a més de manifestar-se en contra de la petició de 90 hectòmetres cúbics d'aigua de l'Ebre per a les comarques de la província de Castelló, reitera que el riu Ebre “no té sobrants d'aigua” i que, per tant, el dèficit d'aigua del País Valencià s'haurà de resoldre per altres vies que no siguen el transvasament d'aigua de l'Ebre.

La Cambra de Comerç també va més enllà i destaca que, “malauradament”, a les Terres de l'Ebre, “no ens sobra res i ens falta molt per equiparar-nos en termes competitius a altres comarques de la província de Tarragona i, també, de Castelló”. Però la declaració institucional no només es fonamenta en arguments econòmics sinó també ambientals; així, la Cambra recorda que una detracció d'aigua de l'Ebre accentuaria alguns problemes, com ara la regressió del delta de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.