El TSJC obliga l'Audiència de Tarragona a constituir el tribunal específic de la caça en barraca
Antonio Carril diu que es reunirà amb els magistrats la setmana vinent
La sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va acordar el 20 de gener passat que l'Audiència de Tarragona «no pot deixar sense efecte la constitució d'una única sala» per deliberar sobre les sentències del jutjat penal de Tortosa que afecten la caça en barraca i contra la majoria de les quals el ministeri fiscal ha presentat recurs. Així ho avançava ahir el Diari de Tarragona, i així ho va poder confirmar El Punt.
El TSJC entén que les discrepàncies entre la secció segona i quarta de l'Audiència «atempten contra el principi d'aplicació igual de la llei», diu l'acta de la comissió de la sala de govern, un document que també recorda que la secció segona de l'audiència va dictar el 2008 cinc sentències en què es considerava la caça en barraca un delicte penal contra la fauna, mentre que la secció quarta en va dictar quatre d'absolutòries, precisant que no es pot considerar un delicte aquesta modalitat cinegètica i equiparar els efectes de la caça en barraca als del verí o l'ús d'explosius. El president de l'Audiència, Antonio Carril, va avançar ahir que la setmana vinent es reunirà amb els magistrats de les dues sales per constituir aquest tribunal.
Un tribunal amb set magistrats
El tribunal específic que ha de debatre i unificar criteris en les sentències sobre la caça en barraca l'han d'integrar set magistrats: tres de la secció segona i tres més de la secció quarta, a més del mateix president de l'Audiència Provincial de Tarragona, Antonio Carril, que serà qui el presidirà. Ahir Carril es va mostrar esperançat d'arribar a un acord amb els magistrats de les dues seccions, ja que a finals de l'any passat va ser impossible constituir-lo per falta de consens. El tribunal específic sobre la caça en barraca s'havia de constituir a principi de l'any passat, quan es va detectar la disparitat de criteris entre les dues seccions de l'Audiència. La situació ha provocat un important retard i una acumulació de casos. N'hi ha més de cent pendents de resoldre.