Medi ambient

MEDI AMBIENT

El Consorci de l'Alta Garrotxa, sense recursos, s'aguanta per un fil

L'any que ve no podrà mantenir la plantilla actual, la seva activitat es veurà reduïda a la mínima expressió i els ajuntaments hauran de posar-hi diners

El consell plenari del Consorci de l'Alta Garrotxa, celebrat dimecres al vespre, va confirmar el moment extremadament delicat en què es troba l'ens encarregat de gestionar l'espai natural de l'Alta Garrotxa. Durant la sessió es va aprovar un pla d'estalvi que preveu, entre altres mesures, prescindir de la brigada, formada per dues persones, amb la qual cosa la plantilla es limitarà a quatre empleats. També es va decidir que, a partir d'ara, els onze ajuntaments integrats al consorci hi facin aportacions econòmiques. Es va arribar a plantejar deixar la seu de l'antiga rectoria de Sadernes i compartir un espai propietat del Consell Comarcal de la Garrotxa. La mesura, que finalment es va desestimar, permetria estalviar els 20.000 euros anuals de la partida de manteniment. L'antiga rectoria és propietat del bisbat i s'ocupa en règim de cessió, per la qual cosa no es paga lloguer.

El pressupost del 2012 no es va tancar, però es calcula que no passarà dels 230.000 euros (tot just l'any passat era de prop de 700.000 euros) a causa de les retallades en les aportacions de la Generalitat i la Diputació. Això obligarà a renunciar a la major part de les activitats, des de les de recerca científica fins a les de vigilància i, molt probablement, a no poder continuar els programes de recuperació d'espais oberts i de rehabilitació de patrimoni arquitectònic un cop s'acabin les fases que s'estan executant. El control dels accessos a Sadernes, així com el seguiment de l'elaboració del pla especial es mantindran, segons van indicar ahir fonts del consorci.

En el consell de dimecres va participar per primer cop un representant del Departament d'Agricultura.

LA XIFRA

10
anys
fa que es va crear el consorci, on hi ha representats diverses administracions i col·lectius vinculats al territori.

Ensurt a la sortida de la reunió

Dimecres a la nit, quan tornaven a casa, una part dels membres del consell plenari van quedar bloquejats entre Sadernes i Montagut perquè un arbre, probablement malmès per les pluges, va caure a la carretera just abans que hi passessin amb els seus cotxes. Una brigada s'hi va traslladar per tallar i retirar l'arbre i al cap d'una bona estona van reprendre la marxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.