Medi ambient

MEDI AMBIENT

Confien a mantenir el Consorci de l'Alta Garrotxa

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa descarta que l'ens acabi desapareixent

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona, considera “impensable” que desaparegui el Consorci de l'Alta Garrotxa, organisme del qual el consell és un dels principals integrants. En el ple de l'ens comarcal celebrat aquesta setmana, Espona es va mostrar confiat que la dràstica reducció de pressupost d'aquest any (i, consegüentment, de personal i de serveis) permetrà mantenir el consorci, encara que sigui sota mínims, i reprendre a mitjà termini les seves activitats habituals sobre el territori. D'altra banda, va confirmar que la Generalitat continua treballant en l'elaboració del pla especial de l'EIN de l'Alta Garrotxa.

Les afirmacions d'Espona van tenir lloc arran de l'aprovació d'un conveni que formalitza que el consorci de medi ambient del consell, el SIGMA, aculli a les seves instal·lacions l'única empleada que queda del Consorci de l'Alta Garrotxa, que hi col·laborarà en les feines administratives i tècniques. El grup d'ERC va expressar el seu temor que el Consorci de l'Alta Garrotxa quedi diluït dins del SIGMA, cosa que Espona va descartar.

El conveni es va aprovar amb els vots favorables de CiU (en el govern) i del PSC (tot i que van criticar la situació en què ha quedat el consorci), mentre que ERC va mostrar-s'hi en contra. “No dubtem que s'ha fet el que s'ha pogut, però potser ens hem passat de frenada”, va dir el portaveu republicà, Josep Garcia, en referència a la tisorada patida pel consorci, amb una disminució del 80% del pressupost en dos anys. El debat entre Garcia i Espona va derivar en retrets mutus pel paper dut a terme en aquest cas per l'actual govern català i l'anterior, i en algun moment es van perdre les formes.

LA FRASE

Amb les mesures que hem aplicat el consorci sobreviurà
Joan Espona
PRESIDENT del CONSELL COMARCAL DE LA GARROTXA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.