Medi ambient

Medi ambient

Enverinament d'animals a Banyoles

Condol als peluts

Unes setanta persones es concentren a l'encesa d'espelmes convocada a Banyoles per denunciar un enverinament de gossos i gats

“Cap maltractament, cap abandonament, cap mort, cap assassinat”, va reclamar Nuri Brugada amb la veu trencada de l'emoció. Entre la setantena de persones que l'escoltaven i que van formar un cercle entorn de l'encesa d'espelmes també hi va haver algun participant que discretament s'eixugava una llàgrima. Només la dotzena de gossos que acompanyaven alguns participants semblaven aliens a la solemnitat de l'acte, tot i que precisament es va convocar per ells. Ahir l'associació en defensa dels animals Dracs Peluts va convocat un “acte de condol pels companys peluts assassinats” al parc Manel Saderra de Banyoles. Són els 8 gossos i 3 gats que han aparegut morts per enverinament aquests dies a Banyoles. En el manifest que van llegir Nuri Brugada i Víctor Carreño, dos membres de l'ADA Dracs Peluts, van recalcar que el “verí utilitzat havia estat barrejat amb carn picada intencionalment, amb l'objectiu de ferir els pobres animals”. Amb l'acte, només es pretenia donar “un missatge de suport a les famílies afectades”, tot i que també s'hi va incorporar un missatge de Gandhi: “Una societat, una civilització, pot ser jutjada per la manera amb què tracta els seus animals.” La concentració es va tancar amb una de les participants, que va interpretar la peça musical La vall del riu vermell amb flauta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia