Societat

L'Ajuntament d'Anglès ha de pagar 50.000 euros de costes

El Tribunal de Comptes reclama al consistori els diners per haver iniciat un procés judicial que va retirar

L'equip de govern destina 263.800 euros a completar la reforma de l'antiga tèxtil Burés

L'Ajuntament d'Anglès ha de pagar 50.088,37 euros de costes processals al Tribunal de Comptes per haver iniciat un procés judicial sobre la compravenda (amb càrregues) de la fàbrica tèxtil Burés el 2008. El consistori ja va retirar la demanda l'abril del 2016, però igualment el tribunal l'obliga a pagar per les despeses del litigi perquè les càrregues encara no han causat cap dany econòmic.

L'Ajuntament d'Anglès, llavors encapçalat per l'alcalde Pere Figuereda (CiU), va comprar les naus Burés el 2008, però ho va fer amb 1,8 milions en càrregues (entre Seguretat Social i Hisenda) que la part venedora, la societat Buretex, no havia alliberat. El 2014 l'anterior equip de govern, encapçalat per Pere Espinet (Per Anglès Units, PAU), va dur el cas al Tribunal de Comptes per aclarir responsabilitats. L'octubre del 2015 la fiscalia del tribunal va veure “greument negligent” la compra.

“Dolorós”

Fonts de l'equip de govern, de CiU i Anglès 2015, troben “dolorós” pagar els 50.000 euros, però admeten que la xifra hauria pogut ser el triple si no s'hagués desistit de continuar la demanda judicial. En el ple d'ahir l'equip de govern va exposar que les costes s'han calculat en funció de la xifra demandada (més de dos milions). Els quatre grups van acordar, per unanimitat, modificar el pressupost per fer efectiu el pagament.

D'altra banda, l'Audiència de Girona ha reconegut que l'Ajuntament és un dels creditors de Buretex, que gestionava la Burés i que està en concurs de creditors. Per l'Audiència, Buretex va incomplir l'obligació de fer aixecar a Hisenda i la Seguretat Social els embargaments sobre la finca.

LA DATA

28.02.17
És la data del decret
d'alcaldia que ordena pagar 50.088,37 euros de costes al Tribunal de Comptes.

Aquest any, segona i tercera fase a la fàbrica

L'Ajuntament d'Anglès completarà la reforma de la Burés abans del 31 de desembre amb una inversió de 263.800 euros. En la segona fase, que en costarà 44.000, es netejaran les calderes i les carboneres, que seran visitables. La Diputació hi aporta 20.000 euros. En la tercera es milloraran els tallers i el magatzem, annexos a la sala de la màquina de vapor. El projecte, de 219.842 euros, inclou ajuts del govern (81.233), la Diputació (57.256) i els fons Feder (31.352). El consistori n'hi destinarà 50.000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia