Salut

Més dades a Vilobí per ajudar en Pau

Dos hematòlegs del Trueta informen sobre la medul·la òssia, abans de recollir mostres d'un possible donant

Dos metges de l'hospital Trueta de Girona van fer ahir una xerrada informativa al Teatre de Can Sagrera de Vilobí d'Onyar per donar més dades de què és la medul·la òssia i què passa quan una persona emmalalteix i necessita un trasplantament. És el cas d'en Pau, un nadó de 17 mesos de 17 anys que té una malaltia molt inusual a la sang (leucèmia mielomonocítica juvenil).

Els hematòlegs Anna Millán i Jordi Vila van informar sobre les possibles donacions que necessiten els malalts de medul·la òssia. Cal un donant del tipus de teixit compatible, i la campanya iniciada per l'Ajuntament de Vilobí pretén ajudar en Pau i tots els malalts.

Unes 400 persones van participar ahir en l'acte, incloent-hi el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu. En la primera fila hi havia els pares d'en Pau, que valoren l'escalf rebut i confien que el seu fill recuperi la salut.

Dimecres, les anàlisis

Dimecres, als baixos de Can Roscada, de les 4 de la tarda a les 9 del vespre, es podrà anar a donar una petita mostra de sang, que podria ser la salvació per a en Pau i altres malalts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia