Societat

fira gastronòmica

Els arrossos de Pals surten al carrer

La campanya gastronòmica es completa amb una fira divulgativa sobre el conreu del cereal

La degustació hi té un paper central

La primera edició de la Mostra Divulgativa de l'Arròs de Pals es va tancar, ahir, després d'un cap de setmana en què s'han succeït degustacions, tallers, conferències, exposicions i altres propostes vinculades, totes, amb el món de l'arròs. L'activitat volia anar un pas més enllà de la campanya gastronòmica de la Cuina de l'Arròs, en què, enguany i fins al 14 de maig, participen 17 restaurants. I ha aplegat altres propostes amb la implicació dels productors, els molins Arròs l'Estany de Pals i Arròs Molí de Pals i els cuiners que treballen amb el cereal de manera fidel en els seus menús.

Entre les propostes, n'hi havia que ja s'han organitzat en altres ocasions, com ara les excursions en segway o en trenet per l'extensa zona d'arrossars que s'estén cap al curs baix del Ter, però el públic també podia descobrir processos com ara el blanqueig del cereal o l'esclovellat. Al recinte de la fira, a més, s'exposava un recull d'eines tradicionals emprades per a la sembra, la recol·lecció i la preparació dels camps.

Receptes per a tots els gustos

Però per projectar la veritable dimensió del producte, res millor que tastar-lo en diferents preparacions a peu de carrer. Hi va haver nombroses conferències i demostracions per aprendre algun dels secrets –com preparen els sofregits i les postres d'arròs als restaurants Sa Punta i Sol Blanc, el risotto verd a l'hotel La Costa o el sushi amb arròs de Pals al restaurant Mizuna Thai– o, fins i tot, per confrontar les possibilitats dels mars i muntanyes per part dels cuiners Pep Nogué i Joan Carles Sánchez.

La xef Iolanda Bustos (La Calèndula) també va explicar, ahir, a la mainada com elaborar croquetes d'arròs. Altres restaurants van tenir oportunitat de presentar propostes d'aperitius i tastets, i per arrodonir la dimensió popular, ahir es va celebrar un concurs obert d'arrossos amb inscripció lliure en què, tot i el predomini dels mars i muntanyes, es van cuinar de cara al públic receptes com ara l'arròs de cabra, el del tros, un sense entrebancs i, de postres, arròs amb llet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia