Societat

Un vell molí de Salitja serà una sala municipal

L'Ajuntament de Vilobí d'Onyar completa la restauració del Molí de les Fonts

L'espai, de dues plantes, farà un repàs dels oficis de cisteller i rajoler i el volcà de la Crosa

L'Ajuntament de Vilobí d'Onyar disposarà ben aviat d'una nova sala municipal. L'antic Molí de les Fonts, al poble de Salitja, ha estat restaurat i ja és apte “per a tallers i activitats del poble”, diu el regidor de Cultura de Vilobí, Pitu Borrell (Grup Municipal Independent, GMI).

L'Ajuntament crearà els racons del cisteller i el rajoler i un a l'entorn del volcà de la Crosa dins del vell molí, que és de dues plantes. De fet, les visites guiades a la Crosa podrien incloure, a partir d'ara, el pas pel molí. El Molí de les Fonts serà inaugurat diumenge. La sala s'utilitzarà “quan sigui necessari”.

Segons informa l'Ajuntament, a prop del molí, de dues plantes, hi ha un pla amb aiguamoixos i s'hi cultivaven vimeteres, d'on es feien els cistells. Els veïns coneixen el lloc com “el camp de les canemeres”. També s'hi cultivava cànem, que, igual que el vímet, s'havia d'amorosir amb aigua de la riera Riudevilla, que alimentava el molí.

Més de cent vil mil euros

Les obres de restauració s'han allargat més de tres anys. Els treballs han costat 120.969,75 euros, 84.678,83 dels quals han estat finançats pel govern. El GMI n'ha assumit 36.290,92. Les obres, les ha executat Excavacions Empordà. CiU havia començat les obres en el mandat anterior.

LA XIFRA

36.290
euros ha assumit l'actual equip de govern, del GMI, de la restauració del Molí de les Fonts de Salitja.

El campament de Napoleó

L'Ajuntament ha organitzat per a aquest mes un cicle de conferències per conèixer la història del poble. Aprofitant l'acte de la inauguració del Molí de les Fonts, l'historiador Jordi Bohigas, que és regidor de Cultura d'Aiguaviva, farà la conferència La guerra del Francès a les nostres contrades. Justament el maig del 2019, en el segon setge a Girona, les tropes de Napoleó van ocupar bona part de la plana de la Selva, i haurien muntat un campament a prop del molí fariner i l'aigua de la riera. Diumenge hi haurà una recreació de l'Associació Miquelets de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia