CENTELLES (Osona)

2a Fira de la Tòfona

El diamant negre de la cuina

A Centelles es poden trobar les primeres tòfones fresques de la temporada, en un mercat que les presenta també incorporades a plats per emportar-se, formatges, olis... La principal novetat d'aquesta segona edició és la demostració de com treballen els gossos tofonaires per cercar el que es coneix com el diamant negre de la cuina. Les tòfones neixen sota terra i només les troben aquells que estan entrenats per fer-ho. A més, durant els dies de la fira, els restaurants del municipi oferiran plats cuinats amb aquest producte.

La localitat va tenir, des del segle XIX, un dels principals mercats de la tòfona negra del país. El mercat es va recuperar l'any passat en el marc de la Setmana de la Tòfona, que tracta de restablir la tradicional vinculació entre la vila i aquest producte, que sempre ha estat envoltat d'un vel misteriós, especialment pel seu elevat preu, que el fa ser cobejat per molts.

19 i 20 de desembre. Al nucli antic. Dissabte, durant tot el dia; diumenge, al matí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.