Societat

Els artesans del país mostren ofici

El Pinellart, a Pinell de Brai i la Fira de Canterers a Miravet, són dues de les propostes destacades de la Setmana de l’Artesania de Catalunya, que se celebra fins diumenge. Impulsada pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya presenta un programa amb més de 90 activitats. A la demarcació hi haurà exposicions i tallers a Mas de Barberans, Tortosa, Sant Carles de la Ràpita, Sarral o Vimbodí, que permetran una aproximació a tècniques de treball amb pauma, terrissa, alabastre o vidre bufat i també a les arts de pesca, entre d’altres. Al Pinell de Brai, dissabte i diumenge serà el 10è Pinellart. Per celebrar l’edició rodona, la fira aplegarà artesans de tots els materials que s’han tractat en monogràfic: fibres vegetals, ceràmica, tèxtil, pell, fusta, ferro, vidre, pedra, paper... amb oferta diferenciada dissabte i diumenge. S’han preparat molts tallers i no hi faltaran jocs, vermuts, sopar de clotxa i ball, concerts, cercaviles, el Cap de Dansa Intercomarcal... A més se celebrarà Lo Pinell a Taula per fer un mos i tastar vins.

A Miravet, diumenge serà la VIII Fira dels Canterers i la XXII Diada de la Cirera. Els certàmens donen a conèixer dos dels productes emblemàtics del poble, les cireres i els càntirs, amb venda de productes locals, showcooking, concurs de coques de cirera, ball i la visita a un taller de terrissaire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia