Societat

Nens i gossos, junts de colònies a Castellcir

El municipi estrena una activitat perquè els infants facin caiac amb les mascotes

L’Associació Catalana d’Excursionisme Caní ACEC 4 Turons organitza la tercera edició del Dog Camp Junior, uns campaments per a infants d’entre 7 i 14 anys i els seus gossos, que se celebren a Castellcir, un petit poble del Moianès, en dues tongades durant el mes de juliol, amb 17 infants i 17 animals per torn.

La iniciativa, pionera a Catalunya, ofereix als nens una convivència amb les seves mascotes en què podran aprendre més sobre el món del gos i entendre millor el llenguatge de l’animal amb la idea que hi puguin establir “una bona comunicació, un bon vincle i, en un futur, una millor convivència infant, gos i societat”, expliquen els organitzadors. Els nens aprendran “a integrar el gos com un més en la societat i a fer que no comporti molèsties a la resta perquè, en un futur a curt termini, tots els possibles problemes puguin ser resolts”. Per exemple, s’inculca que cal recollir els excrements del gos, i també es fan classes dedicades a reduir la possible agressivitat que pot presentar un animal.

Tot plegat, es fa jugant. “Per a un gos, la millor manera d’aprendre és el joc i per als infants és una metodologia que també funciona amb molts bons resultats, així que s’estimulen els aprenentatges amb aquest sistema”, expliquen les mateixes fonts.

Com a novetat, enguany s’incorporen al programa activitats aquàtiques. Els infants i els seus peluts faran caiac i també salvament marítim amb gossos. A banda, es farà una iniciació al disc dog –que també és una novetat– i altres activitats encarades a fer que els nens aprenguin les bases d’agilitat i habilitat canines, canicròs, bikejoring, canitrail i altres esports, com ara senderisme. També es fa orientació a la muntanya, es mostra com cal avançar pel medi natural, es fan classes de meteorologia de muntanya i de primers auxilis humans i canins.

Durant els campaments, els infants rebran la visita de ponents que els faran classes magistrals sobre veterinària i primers auxilis, educació cognitiva del gos o sobre animals reactius. També es farà un rescat amb rastreig, una activitat que els permetrà aprendre com funcionen els rescats de persones amb l’ajuda de gossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia