Societat

Festes i tradicions

L’aplec de Banyoles estrena els canvis

La trobada sardanista es va celebrar ahir a la vora de l’estany, però no en el tradicional paratge dels Desmais

El preludi del 65è Aplec de la Sardana de Banyoles, un concert de La Selvatana previst pel divendres al vespre, es va haver d’ajornar per culpa del mal temps, però les ballades d’ahir sí que es van poder fer. S’havia preparat un espai alternatiu, el pavelló de la Farga, però no va caldre. D’aquesta manera, l’aplec va estrenar ubicació: la vora de l’estany, a l’alçada del camp de futbol nou, en lloc del paratge dels Desmais, l’escenari de les últimes dècades, després que es deixés de fer servir la plaça de les Rodes. També per primer cop en aquesta edició la trobada sardanista tenia lloc un dissabte i no un diumenge, com s’havia fet històricament. “En principi, la intenció és fer-ho sempre en dissabte”, explica Isabel Vilagran, membre de la junta de l’entitat organitzadora, El Foment. Els horaris també van variar, ja que si es feia en sessions de matí i tarda aquest any s’ha començat a mitja tarda. Una altra innovació va ser el tancament del programa amb una sessió de Dj a partir de la mitjanit, a base de música suau.

Les cobles que hi van tocar van ser la Mil·lenària, la Sol de Banyuls i La Principal de Porqueres. La de la Catalunya del Nord era el primer cop que actuava en aquest aplec.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia