L’enòleg Puig Vayreda i l’empresa Alregi, premiats per la DO Empordà
Van rebre els guardons en el transcurs de la festa anual de la denominació, al jaciment d’Empúries
L’enòleg empordanès Eduard Puig Vayreda i l’empresa distribuïdora Alregi van ser premiats divendres per la denominació d’origen Empordà en el marc de la seva festa anual, que es va celebrar al jaciment d’Empúries. Puig Vayreda, que va rebre l’escultura Bacus Emporità, va ser un dels principals impulsors, l’any 1975, de la denominació d’origen empordanesa. Llicenciat en enologia per la Universitat Rovira i Virgili, és un destacat investigador i difusor de la cultura del vi i és codirector de la Càtedra de Viticultura i Enologia Narcís Fages de Romà, de la Universitat de Girona.
Alregi, que té la seva seu a Vilamalla i va ser fundada el 1992, va rebre el premi Lledoner d’Or en el transcurs de la mateixa festa. En aquests 25 anys, el grup empordanès s’ha convertit en un dels principals distribuïdors de vins, caves i licors de tot l’Estat. Una de les marques més conegudes d’aquest líder de la distribució és Wine Palace. A banda dels guardons, durant la vetllada també es va donar la benvinguda a dos nous cellers –el celler Pujol Gargol, de Masarac, i el celler José Luis Díaz-Varela Somoza, de Mont-ras–, així com a cinc viticultors que s’han incorporat en l’últim any a la DO Empordà.