Educació

Universitat

La UdL viatja a la Seu

S’hi han matriculat uns 700 alumnes en el conjunt de cursos

La Universitat de Lleida ha tancat el curs acadèmic reglat i ha obert les portes als cursos d’estiu. Es reparteixen entre les seus universitàries de la ciutat de Lleida, la Seu d’Urgell principalment, i altres localitats de manera puntual. De fet, aquesta setmana vinent començaran a la seu pirinenca. Allà, s’hi han inscrit un total de 102 persones en alguna de les sis ofertes programades fins al dia 21 de juliol, al Centre Cultural Les Monges. Quedarà encara una altra setmana de formació a la capital de l’Alt Urgell.

Un dels cursos que s’han implementat aquest estiu és Mindfulness per a professionals de l’educació i la salut. Se centra a comprendre la teoria i part de la investigació que hi ha darrere d’aquest concepte de mantenir viva la consciència en la realitat del present. L’objectiu del curs és que els participants coneguin eines i recursos per entrenar i millorar la consciència d’un mateix, la regulació emocional, la gestió de l’estrès i la comunicació conscient. També en l’àmbit de l’ensenyament, l’oferta inclou treballar per projectes a l’aula, en què es compartiran experiències d’educació infantil i primària, i Aproximació a la pedagogia sistèmica. Obrint el cor i la mirada per poder educar.

Un altre curs que comença a la Seu aquesta setmana entrant és Passejades per a escriptors. Hi ha la professora d’escriptura Muriel Villanueva, autora de la premiada novel·la curta La gatera. Dimecres serà el torn per al curs El món de Shakespeare i la música, sobre el Renaixement de la música anglesa als segles XVI i XVII, amb el barroc i la música isabelina. Els matriculats gaudiran del concert Cel i terra en el bisbat d’Oriola, de Lucentum XVI, emmarcat en el Festival de Música Antiga dels Pirineus.

Un dels cursos que es repeteix a la Seu d’Urgell és El maltractament i l’abús sexual infantil, en què diferents professionals del sector sanitari n’explicaran els signes i símptomes, els factors que n’afavoreixen el manteniment i orientacions d’actuació quan ens trobem davant d’un possible cas. L’objectiu, segons els organitzadors, és “trencar el silenci en benefici dels infants”.

700 inscrits en total

En conjunt, l’Escola d’Estiu de la UdL ha aplegat aquest any uns 700 alumnes matriculats, segons fonts de la Universitat. El nucli dels cursos és al campus de Cappont de la Universitat de Lleida (UdL). Entre els presencials que es desenvolupen a l’edifici Polivalent de Cappont destaca Identitats i sexualitats subversives. És una aproximació multidisciplinària a la diversitat sexual i de gènere. Entre el professorat hi ha l’activista LGTBQ i investigador de la Universitat Complutense de Madrid, Lucas Platero; l’especialista en psicologia de l’home gai de l’Institut d’Estudis de la Sexualitat i la Parella, Gabriel J. Martín; la coordinadora de Colors de Ponent, Sandra Castro; i el professor de la Universitat de Lleida, especialista en gènere i literatura, Rafael M. Mérida.

Fora de Lleida, a Agramunt s’hi ha impartit el curs Art i Territori, centrat enguany en el tema dels camins. A Alcoletge s’hi ha fet un altre curs sobre El periodisme i la Guerra Civil: informació o propaganda. I finalment a Tremp, sobre el tema República, Guerra i Postguerra (1931-1950). Els altres protagonistes.

Un quart de segle.
Aquesta és la 25a edició de l’escola d’estiu de la Universitat de Lleida. Enguany disposa d’una oferta de 15 cursos, d’especialització en diverses matèries i disciplines i obertes al públic en general. El curs va començar el passat 3 de juliol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.