Societat

transports

Més busos al Moianès per connectar amb Vic i Manresa

Les noves freqüències es posaran en marxa aquest setembre i dividiran l’actual línia Manresa-Moià-Vic en dos trams diferenciats

El departament també preveu reforçar el servei entre els municipis del Moianès

El Departament de Territori i Sostenibilitat millorarà amb l’entrada del nou curs escolar el servei de transport públic al Moianès per potenciar la connexió en bus dins la comarca i, sobretot, cap a les capitals veïnes de Manresa i Vic. Així consta en l’estudi de millora del transport públic al Moianès, presentat dimecres pel director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa. Per elaborar-lo, s’han fet enquestes a tots els municipis del Moianès i a usuaris habituals del transport públic per poder saber les mancances de primera mà.

La principal mesura és la redefinició de la línia Manresa-Moià-Vic, que es partirà en dos trams: Castellterçol-Moià-Manresa i Castellterçol-Moià-Vic. La nova configuració transformarà Moià “en un punt d’intercanvi dels diferents serveis que s’oferiran a la comarca, fet que permetrà racionalitzar la xarxa i optimitzar els recursos”. D’aquesta manera, assenyala el departament, “es millora la comunicació de Castellterçol amb Vic amb un servei més directe per Collsuspina, amb més freqüències i horaris més adaptats a les necessitats dels usuaris”.

La divisió farà que la línia Castellterçol-Moià-Vic dobli el servei i ofereixi a partir del setembre sis expedicions per sentit de dilluns a divendres, tres de les quals seran directes entre Castellterçol i Vic. Així mateix, es garanteixen les arribades a Vic abans de les vuit i de les nou del matí, per als usuaris que han d’anar als centres educatius i sanitaris. També es millora l’oferta en dissabtes, diumenges i festius amb quatre expedicions per sentit.

Pel que fa a la branca Castellterçol-Moià-Manresa, s’afegeixen en dies feiners tres expedicions amb noves sortides des de Manresa a les 6.45 h, 14.50 h i 20.30 h. També es millora l’oferta en dissabtes amb tres expedicions per sentit.

A banda, el departament preveu una segona tongada de millores que s’executarien més enllà del setembre. Es tracta d’una nova connexió per Monistrol de Calders, de l’increment de serveis als corredors Oló-l’Estany-Moià-Castellterçol-Barcelona i Moià-Castellterçol- Granollers, i de l’establiment d’un servei a demanda per connectar Granera i Castellcir amb les línies regulars que passen per Castellterçol, per tal de permetre la connexió amb Barcelona i Moià.

LA XIFRA

160.000
euros
és la inversió prevista pel Departament de Territori i Sostenibilitat per millorar el transport públic al Moianès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona