Infraestructures i serveis

Tres obres de millora paisatgística de la Garrotxa, en marxa

Aquesta primavera s’han iniciat tres obres de millora finançades amb fons europeus al bosc de can Sobeies, a la Vall de Bianya, al Parc Nou d’Olot i al camí dels horts en el volcà Montsacopa, també a Olot. Aquestes tres actuacions formen part de la millora paisatgística del projecte “La Garrotxa soft & smart county. Destinació turística sostenible i intel·ligent”, cofinançat a través dels fons Next Generation EU dins del programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions (PSTD).

Pel que fa a la reforma del recorregut del bosc de can Sobeies de la Vall de Bianya, neix a partir de les darreres inclemències meteorològiques com el temporal Glòria l’any 2020 i per l’abandó de l’espai. L’actuació preveu uns treballs integrals de millora paisatgística i de l’ús del conjunt del bosc en els diferents àmbits per garantir el seu bon manteniment i posar al dia els elements arquitectònics. L’objectiu és recuperar el valor paisatgístic de l’indret i garantir l’interès i gaudi de l’espai al públic, com el sanejament del bosc, una millora botànica o l’eliminació d’espècies invasores. També es portaran a terme treballs paisatgístics i divulgatius adequant un camí i l’entorn amb diferent necessitats funcionals i amb la recuperació de diversos elements singulars, com els murs de pedra seca i la instal·lació d’una cartellera divulgativa i informativa. Es preveuen unes millores de col·locació de caixes niu i l’adequació de la zona de l’aparcament.

Els treballs del Parc Nou, un dels espais més singulars d’Olot a nivell històric i biològic, en una fase inicial del projecte mare s’adequaran els camins canviant i restaurant el paviment afectat per les arrels dels arbres que sobresurten. També es renovarà el mobiliari i les instal·lacions del parc en el camí d’accés a la Torre Castany des de l’Avinguda Santa Coloma. S’instal·larà nova lluminària als fanals del parc amb llums led, reduint així el consum i la contaminació lumínica de l’entorn. A més a més, es repintaran les lluminàries antigues existents, atès el seu alt valor històric, s’instal·larà un sistema de reg de degoteig, es col·locaran 4 bancs nous i 5 noves papereres al camí d’accés a la Torre Castanys des de l’avinguda Santa Coloma i es restaurarà la porta d’accés i part de la tanca perimetral.

I, finalment, la millora del camí dels horts del volcà Montsacopa consistirà a fer una rampa graonada amb una solució d’elements metàl·lics integrada al paisatge i sense l’impacte de materials tradicionals constructius com el formigó, fent així un camí més resistent pel pas de la gent i seguint les directrius del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

Val a dir que la primera actuació que s’ha fet entorn del volcà Montsacopa ha estat el soterrament i la connexió de la línia elèctrica entre el camí de les escales i del cementiri.

Les tres obres sumen un import total de 253.020,09 €, amb una estimació d’entre tres i quatre mesos d’execució finalitzant-se a l’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MOBILITAT

Trànsit reposarà radars vandalitzats, entre altres un que no vol Santa Cristina

SANTA CRISTINA D’ARO
Europa

El linx ibèric ja no és una espècie en perill d’extinció, però continua “amenaçada”

Medi ambient

La platja contaminada de Sant Adrià de Besòs seguirà tancada

Sant Adrià de Besòs
Educació

Concentració de docents al Consorci d’Educació a Barcelona: “Volem continuïtat”

Barcelona
SALUT

Concentració a Mataró per exigir la continuïtat del servei de pediatria a l’Hospital

Mataró
Educació

Barcelona enllestirà la reordenació de l’FP el 2030

Barcelona
OLOT

Els veïns del barri del Morrot demanen els expedients del Pla Parcial

OLOT
Societat

Mor Francesc Bosch, el premianenc amant dels pessebres

canvi climàtic

Onades de calor extrem arreu del món

barcelona