Infraestructures i serveis

L’Estat treu a informació pública la plataforma pilot d’eòlica marina a la badia de Roses

El Ministeri de Política Territorial ha publicat avui al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) l’anunci d’informació pública de la plataforma experimental d’energia eòlica marina (Plemcat), promoguda per la Generalitat en les aigües exteriors davant la badia de Roses, i amb afectació terrestre per a sis municipis de l’Alt Empordà –Sant Pere Pescador, l’Escala, l’Armentera, Ventalló, Sant Mori i Vilaür–, per a la interconnexió amb una línia elèctrica soterrada (de 66 kV) d’evacuació de l’electricitat cap a la subestació de Juià. A Vilaür s’hi preveu una subestació elevadora de potència on s’enllaçarà amb una línia aèria existent de 132 kV propietat d’Endesa Distribució.

El projecte, amb un pressupost de 62,43 milions, sorgeix a iniciativa de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), que ha cursat sol·licitud d’autorització administrativa prèvia, i de declaració d’impacte ambiental, a més de la petició de declaració d’utilitat pública al ministeri. Entre les característiques tècniques, se sol·licita la concessió d’una àrea poligonal de 7,4 km² de superfície, amb capacitat per a l’assaig simultani de tres aerogeneradors de fins a 15 MW de potència unitària, i un màxim de 30 MW per a tot el conjunt.

L’alçada màxima dels dispositius serà de 261 metres fins a la punta superior de la pala. Segons fonts de l’IREC, la boia flotant d’interconnexió dels aerogeneradors quedarà ubicada a uns 25 quilòmetres de la platja de Sant Pere Pescador, amb un cable submarí dinàmic que se soterrarà en el tram de platja per on tocarà terra ferma.

254 finques afectades

La relació de parcel·les terrestres afectades per la servitud de pas de la línia d’evacuació –de 16 quilòmetres–, algunes instal·lacions de manteniment sobre el traçat subterrani o la subestació de futura planta, inclou 254 propietats.

En la pràctica totalitat són d’ús agrari, i el disseny contempla que la línia discorri a una profunditat mínima d’1,42 metres de la superfície, de manera que els terrenys continuarien sent llaurables i conreables, tot i que amb limitacions per exemple per a la plantada d’arbres fruiters.

Pel que fa a les afectacions per termes municipals, destaquen els 8.283 metres de traçat a Ventalló –pràcticament la meitat–, i Sant Mori (3.181 m) i Vilaür (2.485 m). A l’Escala, la línia recorrerà una rasa de 1.210 metres, mentre que l’Armentera (689 m) i Sant Pere Pescador (443) seran les poblacions menys afectades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MOBILITAT

Trànsit reposarà radars vandalitzats, entre altres un que no vol Santa Cristina

SANTA CRISTINA D’ARO
Europa

El linx ibèric ja no és una espècie en perill d’extinció, però continua “amenaçada”

Medi ambient

La platja contaminada de Sant Adrià de Besòs seguirà tancada

Sant Adrià de Besòs
Educació

Concentració de docents al Consorci d’Educació a Barcelona: “Volem continuïtat”

Barcelona
SALUT

Concentració a Mataró per exigir la continuïtat del servei de pediatria a l’Hospital

Mataró
Educació

Barcelona enllestirà la reordenació de l’FP el 2030

Barcelona
OLOT

Els veïns del barri del Morrot demanen els expedients del Pla Parcial

OLOT
Societat

Mor Francesc Bosch, el premianenc amant dels pessebres

canvi climàtic

Onades de calor extrem arreu del món

barcelona