Infraestructures i serveis

SALT

Més de 117.000 euros en un pla de millores a la plaça Catalunya

L’Ajuntament de Salt ha executat un pla de millores al sector del parc infantil de la plaça Catalunya del municipi que ha suposat una inversió superior als 117.000 euros. Amb aquesta inversió s’ha renovat tots els elements de jocs per a infants i el posterior tractament del terreny per garantir la seguretat dels infants i adolescents que en siguin usuaris. Aquesta operació ha permès completar la renovació dels jocs infantils de plaça Catalunya, ja que a final d’any ja s’havien substituït els elements de joc a tocar del Mas Mota, en una operació que va suposar una inversió superior als 23.800 euros.

Aquests treball de millora formen part del compromís del consistori per anar renovant els jocs infantils, al qual dedica una partida de 100.000 euros del pressupost anual. En els darrers anys s’han canviat els parcs infantils del parc de la Massana, del parc Monar, així com de la plaça Pau Casals, Jardí de les Filadores o la plaça president Lluís Companys, entre d’altres. A més, als nous parcs infantils s’incorporen elements inclusius que permetin l’ús d’aquests espais per a tots els infants.

En aquesta ocasió, la inversió dels nous elements per al parc infantil de plaça Catalunya ha tingut un cost superior als 34.000 euros, als quals ha calgut afegir-hi més de 48.000 euros en el nou condicionament del terreny al voltant dels nous elements per garantir la seguretat dels usuaris. Els propers dies es procedirà a retirar un dels jocs infantils antics i s’acabarà la millora del sector, amb la creació d’un camí d’entrada cap als elements nous i la retirada d’un terraplè que hi ha en el mateix àmbit.

L’alcalde de Salt, Jordi Viñas, manifesta que “la renovació de parcs infantils de Salt és un compromís que tenim com a govern municipal i anem executant progressivament en diversos barris de la vila per garantir que els infants i joves disposen de parcs infantils amb jocs inclusius per tenir parcs per a tothom”. També la regidora de Medi Ambient, Mireia Valentí, posa en relleu “l’esforç que fem des del govern saltenc per anar planificant la substitució de parcs infantils més adaptats a les noves necessitats de nens i nens. Les places i parcs del nostre poble són un punt important de socialització aquests projectes de millora de l’estada i dels jocs han de permetre afavorir aquesta interrelació entre els veïns i veïnes”.

Nous fanals LED

La intervenció a la plaça Catalunya s’ha complementat amb la renovació també dels punts de llum que hi ha distribuïts per al sector del parc infantil, que ha suposat una inversió de 48.500 euros. Aquesta operació s’emmarca en el compromís de rebaixar el consum elèctric de l’enllumenat públic. Per això, les noves lluminàries que s’han ubicat a la zona arbrada ja són amb tecnologia LED que permeten garantir una millor il·luminació i garanteixen un important estalvi energètic.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde de l’àrea de Territori, Àlex Barceló, assenyala “la voluntat d’anar fent actuacions per renovar punts de llum quan s’han previst determinades actuacions i que les noves ja siguin amb tecnologia LED, que milloren la sensació de lluminositat i suposen un estalvi important a la factura elèctrica en comparació als fanals més antics”.

Retirada de dos àlbers

Encara s’ha previst una altra intervenció en aquest sector de Salt, i és que s’ha programat per la setmana que ve la retirada de dos arbres d’aquest sector. En concret, s’ha previst la retirada de dos exemplars d’àlbers que s’ha certificat que es troben malalts i suposarien un perill en trobar-se en un punt d’entrada al parc, a tocar de la vorera i del carrer. Els treballs s’han previst que es facin entre dimarts i dijous de la setmana que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

barcelona
SERVEIS

El servei de Bicibox, per aparcar bicicletes i patinets, arriba a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca
educació

Educació envia ara lectures recomanades per al batxillerat

barcelona
Societat

El Baix Segre reclama més metges i policia per l’arribada de temporers

Seròs

Projecte per millorar la supervivència d’un tipus de càncer de fetge

girona

La UdG i la Fundació SERGI creen una escola d’estiu per reflexionar sobre el racisme en l’educació

GIRONA

Renfe oferirà bus alternatiu per les obres que es faran entre Caldes i Maçanet

CALDES / MAÇANET

Els educadors socials reclamen que es freni“la sobreocupació” a la Misericòrdia

GIRONA
Societat

Més inversió i quatre zones més al nou pla de barris de Barcelona

Barcelona