Infraestructures i serveis

Reunió del Comissionat per a la Transformació Ferroviària de Figueres

El Consell del Comissionat per a la Transformació Ferroviària, òrgan consultiu de l’Ajuntament de Figueres per al seguiment dels projectes d’infraestructures pendents d’executar a la ciutat es va reunir per segona vegada dissabte, segons ha explicat l’ajuntament en un comunicat. L’Alcalde Jordi Masquef i el Comissionat, l’ex-alcalde Joan Armangué, van informar tots els membres del Consell que en els darrers mesos s’ha pogut garantir que tots els projectes d’infraestructures viàries i ferroviàries segueixen avançant a bon ritme.

A banda dels projectes que són responsabilitat de l’Estat o la Generalitat, a la sessió del Comissionat es va exposar amb detall l’Avantprojecte de la Ronda Nord. L’Ajuntament està tramitant actualment un Pla Especial per possibilitar l’execució en fases de les obres, i es preveu que l’any vinent es pugui aprovar el projecte executiu de la primera fase (entre la N-260 i l’Aigüeta). Això permetria començar les obres a l’inici de l’any 2026, amb un pressupost de 6 milions d’euros. La ronda tindrà dos carrils –un per banda- i començarà just a l'entrada del municipi venint de Llançà. Discorrerà per l'Aigüeta, els Cendrassos i Horta Capellera fins a l'avinguda Perpinyà i Salvador Dalí, on hauria d'enllaçar amb un tram amb un túnel sota el castell de Sant Ferran –competència de la Generalitat- per connectar amb l'estació de l'AVE. L'Ajuntament preveu executar-ho en tres fases: la primera des de la carretera de Llançà fins a l'Aigüeta, el segon des de l'Aigüeta fins al Motel i la darrera el túnel sota el castell.

La trobada del Comissionat va finalitzar amb una presentació de Javier Martín Uceda del seu estudi “Transformacions urbanes en l’horitzó 2030”, un document de caràcter estratègic que pretén agrupar i coordinar tots els projectes de transformació que s’han d’implantar a la ciutat.

Des d’aquest mes de juny formen part del Consell del Comissionat per a la Transformació Ferroviària Josep Maria Aguirre, expert en Dret administratiu i actual Secretari General del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat i Sònia Palomeras Giralt, Responsable de Comunicació i Màrqueting de l’empresa gestora de la línia ferroviària transfronterera entre Figueres i Perpinyà, LFP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

Olot
Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Olot
SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Barcelona
Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona