Infraestructures i serveis

infraestructures

La nova estació de busos intermodal estarà llesta la primavera del 2025

S’ha executat el 35% de l’obra de la nova edificació que serà semisoterrada

Ubicada davant de l’estació del tren, permetrà crear un nou espai públic, i potenciar la intermodalitat en el transport

La nova estació de bus intermodal de Tàrrega serà una realitat a la primavera del 2025. Ho ha detallat la consellera de Territori, Ester Capella, en la visita d’obres d’aquest dimecres. Les tasques es van adjudicat a l’agost de l’any 2023, van començar a la tardor, i suposaran una inversió de 3,5 milions. La nova instal·lació, davant de l’estació de tren, permetrà potenciar la intermodalitat bus-tren i crear un nou espai públic que facilitarà la mobilitat urbana. Ja hi ha executada el 35% de la nova estació, i un cop estigui en funcionament es preveu que registri unes 113.000 usuaris de la dotzena de línies que tenen parada a la capital de l’Urgell. “L’autobús és una peça fonamental dins del sistema de transport públic per garantir el dret de la ciutadania a la mobilitat, a l’accessibilitat, a l’equilibri territorial”, ha remarcat la consellera Capella. I ha posat de relleu que “arreu del país hem anat desplegant la xarxa d’autobusos i també hi ha un element que configura també la qualitat del servei: les parades i les estacions”. La nova instal·lació representarà “un guany per a la ciutadania de Tàrrega” ja que, d’una banda, “millorarà la comoditat i la informació dels susuaris, i la comoditat i la capacitat del trànsit de les 12 línies interurbanes” que hi operen i, de l’altra, “configurarà un espai públic, recosirà l’estació de bus i l’estació de tren amb el nucli urbà”. Així mateix, permetrà “millorar la mobilitat dins del nucli urbà”, ha assenyalat la consellera de Territori.

Edifi semisoterrat

La nova estació de busos de Tàrrega ocuparà una superfície d’uns 5.000 m2, a la banda nord de les vies, al carrer Santes Espines i substituirà l’actual, que està situada al carrer de Migdia; constarà d’una platja de set andanes per a l’estacionament d’autobusos i una edificació de planta baixa per a donar servei a les persones usuàries. L’ edificació estarà semisoterrada, de tal manera que la seva coberta s’urbanitzarà per a crear un nou espai públic a nivell del carrer de les Santes Espines, que, a més, permetrà connectar millor diversos punts d’interès urbà. L’edifici de l’estació serà al mateix nivell que les andanes i acollirà la sala d’espera i altres serveis.

Fins al moment, s’han dut a terme les tasques de moviments de terres, les estructures de contenció de terres i la cimentació tant de la marquesina com de l’edifici de viatgers, entre d’altres actuacions. Actualment, s’estan executant els treballs de preparació per a formigonar la llosa que cobreix les andanes i es treballa també en tasques de formigonat del dipòsit de laminació.

La construcció de la nova estació d’autobusos compta amb finançament dels fons europeus Next Generation. El Departament de Territori i l’Ajuntament de Tàrrega tenen subscrit un conveni pel qual l’Ajuntament ha cedit a la Generalitat els terrenys per executar les obres i, un cop finalitzades, l’empresa pública CIMALSA gestionarà la instal·lació.

Millora de la connexió en bus entre Tàrrega i Agramunt

El Departament de Territori afegirà, a partir de l’1 de juliol, tres noves expedicions d’anada i tornada de dilluns a divendres feiners entre Tàrrega i Agramunt recollint les peticions formulades en aquest sentit pels municipis, per a millorar els horaris i afavorir la mobilitat laboral i dels estudiants. Les noves sortides des de Tàrrega seran a les 8:00 h, 14:00 h i 15:30 h, i des d’Agramunt seran a les 8:55 h, 14:55 h i 16:25 h. Els dos municipis, per tant, quedaran connectats per un total de set expedicions els dies feiners. Els trajectes entre Tàrrega i Agramunt, i també els que ja funcionen actualment entre Tàrrega i Artesa de Segre, es faran en un autobús de 38 places.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia