Infraestructures i serveis

INFRAESTRUCTURES

L’electrificació de la terminal de creuers MSC de Barcelona costarà 14,5 milions

La connexió elèctrica als molls permet apagar els motors auxiliars als vaixells amarrats, i reduir sorolls i emissions

El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri de Transports, ha autoritzat aquest dimarts licitar per 14,5 MEUR l’electrificació de la terminal de creuers MSC del Port de Barcelona. La connexió elèctrica als molls permet als vaixells amarrats apagar els motors auxiliars, i així reduir la contaminació acústica i les emissions a l’atmosfera.

Concretament, l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB) serà l’encarregada de licitar la redacció i execució del projecte d’electrificació de la terminal MSC, que connectarà un línia de mitja tensió a una subestació de conversió elèctrica per abastir els bucs. En paral·lel, també es prestarà el servei de connexió i desconnexió dels creuers, així com el manteniment de la instal·lació elèctrica.

El Port de Barcelona està acabant d’executar els treballs d’electrificació a la terminal BEST de Hutchison Ports per a vaixells de càrrega portacontenidors. Les dues actuacions s’emmarquen en el pla d’electrificació Nexigen, posat en marxa per l’Autoritat Portuària de Barcelona i que pretén la descarbonització total de la infraestructura catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia