Infraestructures i serveis

INFRAESTRUCTURES

El Govern autoritza ampliar a 50 anys la delegació de la gestió del Port Olímpic a l’Ajuntament

L’allargament de la cessió garantirà l’amortització de les inversions i les despeses

El Consell Executiu ha autoritzat l’ampliació dels 30 als 50 anys de la delegació de la gestió del Port Olímpic a l’Ajuntament de Barcelona. La possibilitat d’allargar la delegació ja es preveia en el conveni inicial, aprovat el 2019, si era necessari per amortitzar les inversions i les despeses i garantir així un balanç econòmic positiu de la gestió.

La decisió s’ha pres un cop constatat que l’escenari econòmic d’aquests anys ha estat marcat per factors que no s’havien previst inicialment, com ara la pandèmia, la crisi de subministrament de materials o l’escalada inflacionària. Tots aquests factors han tingut un impacte en els pressupostos dels projectes d’inversions al port que comprometien el balanç de la gestió pública.

El conveni entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona de delegació de competències del Port Olímpic per un període de 30 anys es va aprovar el desembre de 2019 i va entrar en vigor el 3 d’abril de 2020.

En aquell conveni es fa palès que tot el sistema portuari català es regeix pel principi d’autosuficiència financera. Per tant, els ingressos econòmics de l’administració portuària han de ser suficients per assumir les despeses d’explotació, conservació, depreciació i amortització; les obligacions legalment exigibles; el manteniment i millora de les condicions mediambientals i de seguretat, i per obtenir un rendiment raonable en l’explotació que permeti el finançament de les inversions en infraestructures portuàries. Així doncs, el balanç econòmic de la gestió ha de ser positiu.

En el moment de l’aprovació del conveni, aquest balanç positiu estava garantit. No obstant això, els diversos canvis en l’escenari econòmic internacional que s’han produït des de llavors el comprometien. És per això que el Govern ha aprovat una addenda al conveni per allargar el període de delegació de la gestió dels 30 als 50 anys, i ha autoritzat la consellera de Territori a signar-la. El Plenari de l’Ajuntament de Barcelona ja va aprovar també l’addenda el passat 26 de gener.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia