Infraestructures i serveis

INFRAESTRUCTURES

Can Fèlix de Palol ja té el seu projecte

L’Ajuntament de Palol de Revardit ha donat el vistiplau inicial al projecte constructiu que ha de convertir Can Fèlix, casa annexa a l’ajuntament, en un equipament públic amb servei de bar i botiga de proximitat.

L’alcalde de Palol, Jordi Xargay, destacava, en declaracions a Ràdio Banyoles, que amb el projecte definit i l’aprovació inicial s’engega el procés administratiu per tirar endavant la transformació de l’edifici. Té un pressupost d’uns 800.000 euros i Xargay espera que a la tardor es puguin posar a licitació les obres i que es duguin a terme l’any que ve.

Can Fèlix és una casa de dues plantes i un pati que havia estat en el passat botiga, barberia, menjador escolar i bar. L’equip de govern vol convertir-lo en un espai de trobada en forma de bar i agrobotiga de proximitat, amb un habitatge a la primera planta destinat a qui regenti l’equipament, a més d’habilitar una zona d’aparcament al darrere. L’objectiu serà dinamitzar el nucli i oferir un punt de referència social.

L’Ajuntament de Palol de Revardit va adquirir la finca del nucli de Palol veïna de la casa de la vila, Can Fèlix, el gener de l’any 2022, amb la intenció d’instal·lar-hi diversos serveis. A curt termini, la primera intenció ja era que s’hi instal·lés un cafè i una petita botiga de queviures amb productes de proximitat, per d’aquesta manera cobrir el dèficit d’uns serveis que Palol no té precisament des que va tancar la botiga, molt popular, que hi havia en aquesta casa, ara fa uns trenta anys.

A banda de ser un petit comerç i bar, a Can Fèlix hi havia hagut una barberia i, quan al poble hi havia escola, havia fet la funció de menjador escolar. S’havia pensat també de traslladar-hi el consultori mèdic –no es necessita gaire espai–, actualment situat als baixos de l’ajuntament.

L’immoble, que va costar 260.000 euros al consistori (de fons propis), està situat al davant del castell, a peu de la carretera que travessa el nucli. És de planta baixa i un pis, i darrere la finca hi ha un gran terreny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.