Infraestructures i serveis

El nou tram de la via ciclista entre Llanars i Vilallonga, en servei aquest estiu

La consellera de Territori, Ester Capella i Farré, ha visitat la fase final de les obres del nou tram de la via ciclista del Ter, entre Llanars i Vilallonga de Ter, que entrarà en servei durant aquest estiu. El nou tram de la ruta té una longitud de 2,4 quilòmetres i compta amb un pressupost d’1,8 milions d’euros. Aquesta actuació s’emmarca en la ruta ciclista del Ter en què està treballant el Departament entre Sant Joan de les Abadesses i Setcases, en un entorn de valor paisatgístic i amb nuclis de població singulars.

A més de la xarxa viària i ferroviària, “des del Departament treballem per fomentar la mobilitat sostenible i activa; pensem en un altra manera de moure’s, potenciant les infraestructures que millorin els recorreguts a peu i bicicleta”, ha exposat la consellera Capella. En aquest sentit, ha ressaltat que “estem integrant per primer cop la visió del vianant i del ciclista a l’hora de repensar i tornar a traçar xarxa viària, i això és una manera de pensar i cosir el país molt diferent”.

El tram que es posarà pròximament en servei discorre en paral·lel a la GIV-5264, amb una longitud de 2,4 quilòmetres i una amplada de 3 metres. S’inicia a la sortida de Llanars, al costat esquerre de la carreta GIV-5264, amb una rampa adjacent a un nou mur per salvar el desnivell amb la carretera i continua a peu de talús fins a Vilallonga de Ter, tot creuant els torrents Gran i de la Paloma mitjançant una nova passera i un calaix de formigó, respectivament. En arribar al nucli de Vilallonga de Ter, la via travessa a nivell la carretera GIV-5264 amb un nou pas semaforitzat per accedir al nucli urbà.

Les obres estan execució molt avançada; estan finalitzades les actuacions corresponents a l’obra civil i es preveu que entre finals d’aquest juliol i principis d’agost concloguin les tasques de senyalització i els tancaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia