Salut

Vall d’Hebron prepara les instal·lacions per a l’increment de cardiopaties previst per als pròxims anys

Ha inaugurat una nova Àrea del Cor que inclou tres sales d’hemodinàmica i ha costat nou milions d’euros

L’Hospital de la Vall d’Hebron ha creat una nova Àrea del Cor de gairebé 1.500 m² que inclou tres sales d’hemodinàmica i permetrà impulsar l’atenció als pacients amb patologies cardíaques, que cada cop són més freqüents a causa de l’envelliment poblacional.

El conseller de Salut en funcions, Manuel Balcells, ha inaugurat de forma oficial la nova Àrea del Cor, que ha suposat una inversió de 9 milions d’euros. El doctor Ignacio Ferreira, cap de Servei de Cardiologia de la Vall d’Hebron, constata que la millora de les instal·lacions arriba en el moment just: “Els ingressos de pacients greus amb patologia cardíaca ha anat augmentant els darrers anys tant en nombre com en complexitat, i és una tendència que es preveu que es mantingui o creixi a mig termini”.

D’aquesta manera, el servei podrà assumir amb comoditat els 14 ingressos diaris actuals i créixer fins a la vintena que es preveuen en els pròxims anys. Els especialistes celebren que tenen instal·lacions per a vint anys i que poden activar nous programes i serveix, com per exemple habilitar que les dones amb cardiopaties que han donat a llum i han de passar entre 24 i 48 hores monitoritzades a la Unitat de Crítics Cardiològics puguin tenir els seus nadons amb elles a l’habitació.

Les noves instal·lacions de l’Àrea del Cor abasten 1.446 metres quadrats, equipats amb l’última tecnologia per atendre els pacients amb patologia cardíaca aguda a la Unitat de Crítics Cardiològics, que consta de deu habitacions individuals per a pacients crítics i cinc de dobles per a semicrítics. A més, hi ha un Hospital de Dia de Cardiologia, sales d’ecocardiografia per fer proves complexes i tres sales d’hemodinàmica, la part de la cardiologia que estudia el funcionament del sistema cardiovascular mitjançant la introducció de catèters a través de les artèries i les venes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia