Infraestructures i serveis

Vistiplau a la nova dessaladora de Blanes

El Consell de Ministres ha aprovat aquest matí la construcció de dues dessaladores, una a Blanes, la Tordera II, al costat de l’actual dessalinitzadora i l’altra a la desembocadura del riu Foix, entre Cunit i Cubelles.

A proposta del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic ha arribat finalment el vistiplau. La inversió s’eleva fins al 523 milions d’euros, 290 per l’ampliació de la situada a Blanes i 223 per la construcció de la de Foix.

La finançament de les dues plantes es farà amb fons europeus, en concepte de crèdits que hauran de tornar-se, en virtud del principi de recuperació de costes que estableix la normativa europea en les infrasetructures de l’aigua.

L’objectiu de l’ampliació de Tordera és la reducció progressiva del trasvasament del Ter a Barcelona, amb un increment de les reserves que permetran més cabal ambiental, autosuficiència a la província de Girona i reducció d’extraccions dels aqüífers del Maresme i Tordera. Amb l’ampliació de Tordera passarà a tractar 60 hm3 d’aigua a l’any, el que permetrà multiplicar per tres la capacitat actual de desal·lació. El termini d’execució estimat de les obres d’ampliació és de 50 mesos (previsiblement finalitzarà el 2028).

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, va explicar ahir en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que la de Tordera II és la més avançada: “Serà d’ampliació immediata. Es tracta de 60 Hm3 d’aigua a l’any, que permet multiplicar per tres l’actual capacitat de dessalació”. “Aquesta és la que està en un estat més avançat de tramitació perquè la Generalitat ha avançat el desenvolupament del projecte i  la posada en disposició dels terrenys”,  ha manifestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El pregó de la futbolista Melanie Serrano enceta la Festa Major

BLANES
societat

Un bus sense frens envesteix turismes i xoca amb la boca de metro de la línia L5 al Carmel

Barcelona

El periodista Ramon Iglesias, pregoner de la Festa Major

PORTBOU

S’engega la campanya ‘A les tantes, intactes’

GIRONA
Tallada l’AP-7 a Ulldecona per l’accident de dos camions
societat

Tallada l’AP-7 a Ulldecona per l’accident de dos camions

Barcelona
societat

Neutralitzada la fuita d’àcid clorhídric pel soc de dos camions a l’AP-7 a Ulldecona

Barcelona
mobilitat

Mataró tanca la meitat de la zona blava a l’agost per facilitar l’aparcament

Mataró

L’escola de teixits de Canet “renaixerà” com un centre d’FP integrada

Canet de mar
trasnports

Les obres a la línia L4 del metro deixaran sense servei entre les estacions de La Pau i Selva de Mar

Barcelona