Infraestructures i serveis

infraestructures

L’Estat aprova el projecte per eixamplar l’N-260 fins al coll dels Belitres

L’Estat ha aprovat el projecte per eixamplar el tram de l’N-260 que s’estén entre Portbou i la frontera francesa, al coll dels Belitres, segons recull l’ACN. Aquí la carretera és sinuosa, salva un desnivell de més de 100 metres i, segons concreta el Ministeri de Transports, la calçada “té amplades inferiors als 3 metres, sense gairebé voral”. Les obres, que costaran uns 200.000 euros (IVA inclòs), eixamplaran la carretera allà on és més estreta, per permetre que els camions, autobusos i caravanes que hi circulin no hagin d’envair el carril contrari. Els treballs al llarg dels 1,65 quilòmetres que té l’N-260 en aquest punt se subdividiran en cinc trams, a tres dels quals s’ampliarà el talús per guanyar asfalt i permetre que els vehicles tinguin més visibilitat. Es tracta d’una obra llargament reivindicada atès que el fet que sigui estreta no només resulta problemàtica a l’hora de transitar normalment sinó que en situacions d’emergències, com ara en casos d’incendis, les dificultats de pas dels vehicles es feien notar encara més. 

 En concret, les obres se centraran entre el quilòmetre 0 d’aquesta carretera –a la frontera francesa– i el quilòmetre 1,65 (quan la calçada ja entra cap al nucli de Portbou). Les obres, que aviat es licitaran a través del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), permetran eixamplar l’N-260 per millorar la seguretat del trànsit en aquest punt. En concret, el Ministeri subratlla que l’objectiu és “dotar la plataforma amb suficient amplada per permetre que s’hi creuïn els vehicles pesats, els autobusos i les autocaravanes sense haver d’envair el sentit contrari en aquells punts on s’ha detectat que hi ha problemes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia