Infraestructures i serveis

INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

El problema es va detectar al pont de l’ LV-4051 i s’ha resolt de manera coordinada entre diferents administracions

El Servei d’Infraestructura Viària i Obres de la Diputació de Lleida ha dut a terme una actuació d’urgència per reparar el soscavament d’un estrep i una pila del pont de la LV-4051 que salva el riu Segre entre l’N-260 i el municipi d’Alàs i Cerc, a la comarca de l’Alt Urgell.

A través d’aquesta actuació, amb un cost de 30.629,12 euros, s’ha reparat el descalçament aportant pedres d’escullera per consolidar i protegir els dos elements. També s’ha restaurat la llera, conduint-la pel centre dels dos ulls del pont i se li ha donat un pendent uniforme per evitar futures erosions al llit del riu.

L’actuació s’ha realitzat de manera coordinada amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) pel permís d’actuacions en domini públic hidràulic, amb el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, per gestionar el Pla de Salvament de Fauna Autòctona a les masses d’aigua i el cos d’Agents Rurals.

Per a la reparació del soscavament de l’estrep i la pila s’ha optat per aprofitar les pedres sobrants de l’excavació que es va dur a terme a les obres d’eixamplament i millora de la carretera LV-4036 a Lles de Cerdanya, dutes a terme per la Diputació de Lleida, i que es trobaven acopiades al llarg del traçat, en els marges de la carretera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia