Infraestructures i serveis

INFRESTRUCTURES

Licitada l’obra de millora entre l’A-2 i la B-40 a Abrera i Esparreguera

El Ministeri de Transports ha licitat per 37,1 milions d’euros les obres per millorar la connexió de l’A-2 i la B-40 a l’entorn dels municipis d’Abrera i Esparreguera. Concretament, el projecte contempla condicionar i millorar la capacitat de l’enllaç d’Abrera i del tronc de l’A-2 al seu pas per Esparreguera ja que la posada en servei el passat febrer del tram de la B-40 entre Viladecavalls i Olesa, que connecta Terrassa amb l’A-2, ha provocat un important increment del trànsit en aquest enllaç. D’entre les actuacions destaca la millora de l’accés des de la B-40 a l’A-2 sentit Lleida; l’ampliació a dos carrils de l’accés de l’A-2 a la B-40 en sentit Terrassa; la construcció d’una passera de vianants per sobre l’A-2 al terme municipal d’Esparreguera o l’ampliació de la capacitat de l’A-2 en sentit Lleida entre els enllaços 581 i 580. Paral·lelament, s’ha fet un estudi hidràulic per definir les actuacions necessaris per protegir la infraestructura davant possibles avingudes d’aigua al voltant del Torrent del Mal en un període de 100 anys.

L’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, s’ha mostrat satisfet amb l’anunci. “Des de l’Ajuntament fem una valoraicó molt positiva tat del projecte com de la inversió en seguretat dels accessos. Esperem també que evolucioni de forma urgent l’eliminació de la C-55, que divideix el nostre poble i que s’integri en l’actual B-40 i els accessos corresponents”, ha dit. Es dona el cas que, després de disset anys, el passat mes de febrer s’inaugurava el tram entre Olesa i Viladecavalls del Quart Cinturó que connecta definitivament el Baix Llobregat i el Vallès Occidental. Un total de 6,2 quilòmetres amb un sobrecost de 164 milions respecte els 129,5 previstos. Ara queda completar la polèmica autovia en format ronda d’uns 10 quilòmetres entre Terrassa, Sabadell i Castellar del Vallès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia