Infraestructures i serveis

L’Ajuntament rebutja la possible ampliació de l’aeroport

L’augment d’avions sobre la ciutat perjudicaria més la salut i qualitat de vida de la ciutadania

L’ampliació de l’aeroport del Prat suposaria un increment de vols sobre la ciutat de Castelldefels, el que suposaria més perjudici en la salut i la qualitat de vida de la ciutadania, no només la d’aquest municipi sinó la de tot el territori proper a la instal·lació aeroportuària. És l’argument que ha donat avui l’Ajuntament de Castelldefels per expressar, un cop més, la seva oposició a qualsevol projecte d’ampliació, i ho ha fet després de la petició del president del govern, Salvador Illa, de reactivar la comissió tècnica per abordar l’augment de la capacitat de l’aeroport.

L’alcalde de Castelldefels, el popular Manu Reyes, ha manifestat que l’oposició del consistori a l’ampliació és “total i absoluta”. L’alcalde defensa que “cal plantejar solucions vinculades als aeroports de Girona i Reus”, i alerta també de l’increment d’emissions i l’incompliment del Pacte Verd europeu i els compromisos per assolir la neutralitat climàtica el 2050 que suposaria més vols.

L’Ajuntament reclama a la Generalitat i l’Estat que continuïn treballant per “trobar solucions a les molèsties i afectacions en salut i qualitat de vida que pateixen tots els veïns i veïnes de la ciutat a causa del soroll i la contaminació de l’aire produïda pel vol d’avions sobre Castelldefels”. I retreu que cap de les dues administracions s’hagi posat en contacte amb els municipis afectats per participar en aquesta comissió tècnica. El consistori exigeix participar de manera activa i incorporar-se a la taula de treball que ha d’analitzar una possible ampliació. no només “com a part afectada” sinó per bagatge tècnic que hi pot aportar pel seguiment que fa de l’aeroport des que es va ampliar, ara fa 20 anys.

Sigui el que sigui que sorgeixi d’aquesta comissió tècnica, el consistori considera que l’única proposta adequada serà la que redueixi el nombre d’avions que passen sobre el municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia