Infraestructures i serveis

El ple aprova el projecte definitiu de la residència i centre de dia

El ple municipal de Lloret de Mar ha provat de forma definitiva el projecte bàsic i executiu d’obres de la Residència de la Gent Gran i el Centre de Dia. Aquest nou edifici, que estarà situat a la zona del Turó de Can Buch, a l’Avinguda Josep Pla Casadevall, té un pressupost de projecte i obra d’11.074.594,33 euros (IVA inclòs), cofinançats pels fons NextGenerationEU.

El nou equipament constarà d’una planta baixa on hi haurà els serveis bàsics i d’altres complementaris, com fisioteràpia o vestidors, i el Centre de Dia, que tindrà una capacitat per a 20 persones. Pel que fa a la Residència, es repartirà en quatre plantes de pisos, amb un total de 136 places, que estaran distribuïdes en diferents unitats de convivència, amb un màxim de 17 places en cadascuna d’elles. Tot plegat, serà un edifici preparat per a ser una residència innovadora, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels seus usuaris.

La previsió és que les obres comencin el pròxim 16 de setembre. El disseny de la Residència i Centre de Dia serà funcional i constructiu, seguint el model d’atenció centrada en la persona. A més, comptarà amb uns criteris compositius d’integració al voltant del parc del Turó de Can Buch, així com uns criteris constructius industrialitzats, per controlar l’impacte ambiental, reduir els terminis d’execució i aconseguir un estalvi econòmic. A més, també disposa d’uns criteris en el disseny de les instal·lacions, que facilitarà l’eficiència energètica.

L’alcalde de Lloret, Adrià Lamelas, ha destacat que “és un projecte de col·laboració conjunta entre governs i administracions, amb la nova Residència i Centre de Dia aconseguim una necessitat molt important per a la nostra gent gran, a qui els hi agraïm tots els esforços que han realitzat al llarg de tants anys”. En el mateix sentit, el regidor de Benestar i Gent Gran, Alejandro Pérez, ha explicat que “molts professionals de la casa han batallat perquè aquesta residència sigui una realitat, que permetrà viure noves experiències a la gent gran de Lloret”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia