Infraestructures i serveis

INFRAESTRUCTURES

Adif adjudica per 1,4 milions cobrir les vies a Vilafranca

Adif ha adjudicat la redacció del projecte de construcció de les actuacions per millorar la integració urbana del ferrocarril a Vilafranca del Penedès, amb un pressupost d’1,46 milions d’euros. El projecte implica el cobriment de les dues línies –la convencional i la d’alta velocitat– entre l’actual pont de Moja i el tram ja cobert.

Aquesta és una obra reclamada des del municipi des que es van construir les vies d’alta velocitat fa més de 20 anys. Després de dues dècades de negociacions amb l’Estat, els acords a priori establerts el 2004 es van acabar de desencallar amb un conveni signat l’estiu del 2023. Amb el projecte es farà un estudi tècnic per veure com s’ha de cobrir la línia d’ample convencional i l’alta velocitat a l’entorn del pont de Moja, cobrir la zona de l’estació, millorar l’accessibilitat a l’estació i instal·lar pantalles acústiques a “zones sensibles”. Adif assenyala que és necessari posar pantalles entre el carrer Mossèn Trens i l’avinguda de la Pelegrina, així com al parc del Poble Nou.

L’ens gestor ferroviari indica que, un cop estudiades les diferents solucions tècniques per afrontar totes aquestes actuacions, es redactarà el projecte bàsic i el projecte constructiu per tirar endavant l’obra. Segons explica en un comunicat, el contracte per al projecte l’ha adjudicat a l’UTE (unió temporal d’empreses) formada per Ingerop T3 i Barcelona Engineering Workshop. Té un període d’execució de 30 mesos, 18 dels quals són per redactar el projecte, mentre que l’any restant és per preparar les obres. Adif precisa que el projecte bàsic inclourà tots els sistemes ferroviaris, com són el cobriment de les vies, els sistemes d’electrificació i energia, els elements de seguretat i protecció civil, així com els accessos a les andanes i nous passos transversals. També s’analitzaran els serveis urbans actuals i s’indicarà on han d’anar les pantalles acústiques. Pel que fa al projecte de construcció, se centrarà en la definició geomètrica i estructural de l’ampliació de la cobertura, la localització i definició de les pantalles i la reposició dels serveis afectats. També determinarà el termini d’execució de tota l’obra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Argentona vol reduir a la meitat la població de coloms

Argentona

Drets Socials demana “col·laboració” a l’Ajuntament de Foixà

foixà
turisme

Els paradors de Ponent, l’Alt Pirineu i Aran rebran una inversió de 18 milions durant els pròxims tres anys

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Stop Creuers demana un compromís “ferm” a l’Ajuntament de Barcelona per reduir els creueristes

barcelona
MEDI AMBIENT

Santa Coloma de Gramenet acumula 400 patinets elèctrics trucats al dipòsit municipal de vehicles

Santa Coloma de Gramenet
MEDI AMBIENT

El fiscal demana presó per a tres directius de Dictesa per l’incendi de la planta de Montornès

BARCELONA
educació

Niubó promet abordar l’“infrafinançament” de la pública però també de la concertada

barcelona
societat

Martínez promet 6.000 noves places a centres de dia

barcelona
llengua

Recurs al TC de les famílies de l’escola de Canet reclamant que se’ls garanteixi l’immersió

barcelona