Infraestructures i serveis

infraestructures

L’estació del Nord de Barcelona es remodela i queda tota a planta baixa

Els treballs de reforma començaran a final d’any i tindran una durada d’un any

Es preveu que tingui un únic accés que serà al carrer Nàpols

L’estació del Nord de Barcelona concentrarà tots els serveis a la planta baixa i tindrà un únic accés per a viatgers pel carrer Nàpols amb l’objectiu d’afavorir el flux de passatgers i la connexió amb altres mitjans de transport. Així ho preveu el projecte executiu de renovació i millora dels espais aprovat inicialment per l’Ajuntament de Barcelona. Els treballs tindran una durada aproximada d’un any i començaran a finals d’any, de manera que s’espera que les actuacions estiguin llestes el 2026. Mentre durin les obres, l’estació mantindrà tota la seva activitat. La nova fase de treballs compta amb un pressupost de 10 milions d’euros.

El projecte de transformació, promogut i gestionat per Barcelona de Serveis Municipals (BSM), permetrà engegar una nova fase i concentrar en una mateixa planta tots els serveis de l’estació i establir un únic accés per a viatgers al carrer Nàpols. Dos canvis que, d’acord amb el consistori, permetran millorar el flux de passatgers per l’interior de l’estació, facilitaran la seva estada i reforçaran la intermodalitat amb una millor connexió amb l’estació de metro i Rodalies Arc de Triomf.

A nivell estructural, el canvi més rellevant d’aquesta nova fase d’adequació de l’Estació d’autobusos Barcelona Nord serà la concentració de tots els serveis a la planta baixa. Aquesta planta serà també més diàfana per tal de fer més fluid el moviment de persones. Això s’aconseguirà amb l’obertura de nous passos interiors al llarg de l’estació i la configuració de noves zones d’espera i restauració. L’altre canvi destacat és que l’estació passarà a tenir una única entrada i sortida de passatgers. Aquesta s’ubicarà al carrer Nàpols i permetrà optimitzar el flux de passatgers i millorar l’accessibilitat i la connexió amb l’estació de metro i Rodalies Arc de Triomf.

L’oferta de restauració també es redefinirà, amb noves propostes gastronòmiques i es complementarà amb una proposta gastronòmica situada a la façana que permetrà obrir l’estació a la ciutat.

Tota l’actuació prevista al conjunt de l’estació es farà respectant la singularitat de l’edifici, catalogat com a bé cultural d’interès local. S’incorporaran acabats més moderns, una nova il·luminació càlida i confortable, vegetació i nous elements per millorar la sonoritat de la instal·lació. Així mateix, s’adaptaran els sistemes d’informació als viatgers per tal de fer-los més inclusius. En clau ambiental, l’estació comptarà una instal·lació a la coberta de l’estació.

“Hub” de mobilitat

La nova fase de treballs compta amb un pressupost de 10 milions d’euros, dels quals 4,8 provenen dels fons europeus Next Generation dins del Pla de Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona (PSTDB).

D’aquesta manera, Barcelona Nord dóna continuïtat a la transformació iniciada el 2021 que va permetre reubicar a l’estació d’autobusos algunes de les línies d’excursions turístiques que aleshores feien parada a la via pública, contribuint així a la millora de la mobilitat a la ciutat. Amb més de 2,6 milions de viatgers anuals i prop de 150.000 expedicions, l’estació del Nord ja és el principal centre de sortides i arribades d’autocars de la ciutat cap a destinacions nacionals i internacionals.

Per a la primera tinenta d’alcaldia i presidenta de BSM, Laia Bonet, la nova fase en la transformació de l’Estació d’autobusos Barcelona Nord permetrà dotar aquesta estació de millors serveis i fer més àgil l’experiència dels usuaris, alhora que s’afavorirà la interconnexió amb l’estació Arc de Triomf. “Treballem perquè estigui equipada i ofereixi un servei com a hub de mobilitat de primer nivell”, apunta Bonet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona