Infraestructures i serveis

Aproven el decret que permetrà tirar endavant els concursos de l’eòlica marina al golf de Roses

El Consell de Ministres ha donat llum verd al reial decret que permetrà tirar endavant els concursos per implantar polígons d’eòlica marina a les àrees fixades per l’Estat, que a Catalunya abasta el golf de Roses, segons recull l’Acn. La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha remarcat que el decret és un pas més per desplegar l’energia renovable en el 0,46% del total de l’espai marítim de l’Estat.

Ribera ha detallat que el decret fixa el marc per tirar endavant les ordres de bases per convocar els concursos i fer les adjudicacions pertinents a les empreses interessades. Ribera ha afirmat que, a l’hora de desplegar l’eòlica marina, prioritzaran la implantació de parcs a les zones del litoral “amb més maduresa i millora acollida”. La ministra ha destacat que tindran “molt en compte” els interessos i preocupacions expressades pels diferents col·lectius que han fet seguiment del procés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.