Infraestructures i serveis

Es destinen 770.000 euros a la millora de la xarxa d’aigua potable

Se substituiran canonades i s’instal·laran sistemes per regular la pressió

La xarxa d’aigua potable de Sant Vicenç dels Horts experimentarà un seguit de millores amb la inversió de poc més de 770.000 euros que hi destinaran l’Agència Catalana de l’Aigua i la Diputació. Les obres les promou l’Ajuntament i les executarà Aigües de Barcelona. Segons fonts municipals, la voluntat és optimitzar la distribució de l’aigua, especialment en èpoques de sequera, i per això en els propers mesos se substituiran les canonades als carrers de la Corunya, d’Anselm Clavé i d’Olesa i es millorarà la xarxa a la Font del Llargarut.

També s’instal·laran tres reguladores telecomandades i s’automatitzaran dues reguladores existents amb l’objectiu de protegir el sistema hidràulic en cas d’haver de limitar el subministrament. D’aquesta manera és podrà regular en horari nocturn la pressió de l’aigua per evitar el buidatge dels dipòsits i de les artèries principals davant de la possibilitat de talls de subministrament d’aigua o restriccions de cabal. Sense aquesta regulació, el buidatge i conseqüent ompliment descontrolat de les xarxes pot comportar problemes operatius i fins i tot estructurals. Segons l’alcalde, Miguel Comino, “aquestes inversions són necessàries per renovar les canonades que estan malmeses. A més, en cas que sigui necessari per la sequera, es podrà reduir la pressió de l’aigua de forma automàtica i per sectors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia