Infraestructures i serveis

infraestructures

Territori reprèn les obres de l'estació de Sanllehy de l'L9

El Departament de Territori ha reprès avui els treballs de la futura estació de l’L9 de Sanllehy, a Barcelona, i que permetran completar-ne l’obra civil. Aquests treballs, que compten amb un pressupost de 12,8 milions d’euros, s’emmarquen en les obres de finalització del tram central de l’L9/L10.

L’obra civil de l’estació de Sanllehy està executada en un 42% i, pel que fa, al pou, està excavat en un 66%, 52 dels 78 metres previstos. Les obres que ara comencen permetran completar l’excavació del pou de l’estació i construir la galeria que l’ha de connectar amb el túnel del tram central.

L’execució de les obres requerirà el tancament i ocupació de la plaça Sanllehy, on s’ubicarà la futura estació. En els primers mesos de l’obra, s’executaran treballs en superfície com la instal·lació de pantalles fonoabsorbents i tasques preparatòries per a la reobertura i represa de l’excavació del pou. Així mateix, s’han engegat aquest setembre la campanya d’auscultació i d’inspeccions prèvies d’edificis en l’àmbit de l’obra, com a mesures de prevenció, vigilància i control de les obres prèvies.

Pel que fa a l’execució d’altres estacions del tram central, s’està treballant en el futur vestíbul i la sortida d’emergència de Mandri –el pou, de 75 metres de profunditat, ja està excavat– i en l’excavació del pou de Sarrià –un 75% excavat. A més, recentment ha començat els treballs per a conformar l’estructura interior de l’estació de Plaça de Maragall.

En paral·lel, estan en marxa els treballs per a la col·locació de la llosa intermèdia del túnel, la que separarà un sentit de l’altre en la circulació dels trens, entre l’àmbit de plaça de Maragall i Lesseps. També s’està actuant a l’àmbit del Macropou de la Sagrera, per a connectar el tram en servei actual de l’L9/L10 amb el futur tram que entrarà en servei.

La tuneladora del tram central està actualment a Mandri, on s’hi estan fent les tasques de manteniment i posada a punt necessàries abans d’encarar el tram pendent fins a Lesseps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.