Infraestructures i serveis

Girona projecta un camp solar de 396 plaques fotovoltaiques a la futura coberta poliesportiva de Fontajau

L’Ajuntament de Girona ha aprovat inicialment en Junta de Govern el projecte per instal·lar un camp solar amb 396 plaques a la futura coberta de la pista poliesportiva del barri de Fontajau. El projecte tindrà una potència de 540 MW i s’estima que en un any podria generar 278.000 kWh d’energia, amb un estalvi anual de 50.000 euros La proposta també inclou que a la llarga la instal·lació es pugui convertir en un pavelló poliesportiu tancat. L’espai està ubicat entre l’avinguda de l’Amical Mauthausen i el carrer d’Antoni Varés Martinell i el cobriment de la pista ha de permetre augmentar la polivalència de l’estructura.

El govern preveu que la instal·lació sigui d’autoconsum col·lectiu, de manera que la potència generada s’injectarà a la xarxa i serà consumida per instal·lacions de l’Ajuntament situades a menys de 2.000 metres de la producció. En concret, se subministrarà energia a l’edifici de l’Ajuntament, al Pavelló Municipal Girona-Fontajau, al Mercat del Lleó, al Centre Cultural La Mercè, al Centre Cívic Ter, a l’Escola Domeny i a l’Escola Taialà. Al Mercat del Lleó ja hi ha plaques, però es reforçarà el subministrament, ja que és un dels equipaments amb més consum. De l’energia produïda, està previst que se’n pugui aprofitar un 95,29%; la resta s’haurà de compensar o vendre.

Les obres es trauran a licitació en dos lots diferents. En el primer, hi ha la construcció de la coberta que tindrà una superfície de 1.750 metres quardrats, una inclinació de cinc graus i estarà orientada pràcticament en direcció sud. Cal tenir en compte que els fonaments de l’estructura ja estan realitzats, ja que el 2019 es van adjudicar els treballs, però més tard es va resoldre el contracte per incompliments de l’empresa adjudicatària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia