Infraestructures i serveis

El Bisbat de Girona dona l’antic centre parroquial a l’Ajuntament de Sarrià de Ter

El Bisbat de Girona ha donat a l’Ajuntament de Sarrià de Ter l’antic centre parroquial de Sarrià de Dalt. Es tracta de l’edifici on fins fa un any hi havia el centre d’arts escèniques. El 25 d’octubre de l’any passat es va tancar per motius de seguretat. Ara, el govern local ja treballa per publicar les bases de licitació del nou projecte abans que s’acabi l’any. Això suposaria avançar en la reobertura d’aquest equipament inaugurat el 1973 i construït amb l’ajuda de molts veïns del municipi. Ara, el govern local està decidit a mantenir molts dels elements de construcció participativa que té l’immoble i també busca el màxim d’implicació ciutadana en la redacció del nou projecte.

Sarrià de Ter va obrir el centre d’arts escèniques el 1973 en el mateix edifici on abans hi havia el centre parroquial de Sarrià de Dalt. La iniciativa venia precisament de la comunitat diocesana i va comptar amb l’ajuda de molts veïns a l’hora de construir-lo.

La idea del centre era mantenir l’afició del poble pel teatre. Des dels anys 50 hi havia grups de teatre locals i s’hi representaven obres amateurs i professionals de forma periòdica. Una mostra d’aquest interès per les arts escèniques és les Mostres de Teatre que organitza el municipi. La primera d’elles es va fer el 1975, convertint-se en una de les primeres que es feien a Catalunya. Des d’aleshores se n’han fet 29 edicions.

A l’octubre de l’any passat, però, el centre va haver de tancar per motius de seguretat. Des d’aleshores, el govern local ha treballat per reobrir aquest equipament cultural. El primer pas per fer-ho ha estat aprovar la donació de l’edifici, que fins ara era propietat del Bisbat de Girona. A partir d’aquí, el consistori tindrà la capacitat de fer-hi les rehabilitacions pertinents per tornar a obrir.

Ara, el govern local ja treballa en la licitació del nou projecte i preveu publicar les bases abans que s’acabi aquest 2024. Tot i així, el consistori assegura que volen mantenir l’esperit participatiu que ha tingut el centre des dels seus orígens i per això avancen que volen donar veu a la ciutadania en la rehabilitació de l’espai cultural



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.