Infraestructures

terrassa

CiU i el PP forçaran un ple si no hi ha debat d'al·legacions a la B-40

decret

Estan “indignats” perquè “se segresta el debat d'un tema de ciutat” presentant-les amb un decret d'alcaldia

Abans de demanar-lo deixaran marge al govern fins a la junta de portaveus de dilluns perquè rectifiqui

Els grups municipals de CiU i el PP de Terrassa tenen previst demanar un ple extraordinari per debatre les al·legacions a l'estudi del traçat del quart cinturó o B-40 entre Terrassa i la Roca del Vallès si aquest dilluns en el transcurs de la junta de portaveus els representants de l'equip de govern (PSC, ICV i ERC) no abandonen la idea de validar l'informe de les esmenes a través d'un decret d'alcaldia. Aquesta és la fórmula legal que la tinenta d'alcalde de Planificació Urbanística i Territori a Terrassa, Carme Labòria, va defensar per fer arribar el document a Foment, tant en el transcurs de la comissió informativa de dijous, en què va explicar els treballs tècnics que s'estan fent de les al·legacions a tots els grups, com ahir en ser preguntada per la iniciativa de convergents i populars de demanar un ple extraordinari.

El portaveu nacionalista, Josep Rull, va ser el més contundent en entendre que amb aquesta iniciativa “se segresta el debat d'elements estratègics de la ciutat”, ja que durant la comissió també es va informar que els suggeriments al pla director d'infraestructures (PDI) tampoc passaran pel ple sinó que s'aproven via una resolució firmada per la tinenta d'alcalde. Rull té clar que “la feblesa del tripartit en aquesta matèria no pot ser la feblesa de la ciutat” amb referència a les posicions enfrontades entre el PSC, defensors de l'autovia, i ecosocialistes i republicans, que s'hi oposen.

Pel nacionalista el quart cinturó i els temes de mobilitat i transport “no són només temes de l'alcalde”, recorda que CiU està d'acord amb el contingut de les al·legacions i que una posició unitària amb un acord unànime del ple tindrà “menys fragilitat que un decret” quan s'hagi de traslladar el document a Foment.

El popular Gabriel Turmo va ser qui va preguntar a la comissió informativa com s'aprovaria el document d'al·legacions i creu que és un error fer-ho mitjançant un decret d'alcaldia perquè tindran “menys força i entitat”. A més, considera que la ciutadania té dret a conèixer els dos documents i quina opinió en té cada formació en un “debat públic”. Turmo, però, va voler deixar clar la bona predisposició de Labòria a possibilitar el màxim de consens en les al·legacions.

Tant CiU com el PP exposaran el seu malestar a la junta de portaveus i esperen que es pugui incloure el debat en el ple ordinari d'aquest mes i, si no és així, entraran la sol·licitud de ple extraordinari. Labòria diu que el document d'al·legacions no està elaborat definitivament i que, per tant, no es podrà debatre en aquest ple, a més de destacar que els debats es poden tenir en les reunions internes de treballs per elaborar el document d'al·legacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.