Arriba el bon temps, tornen les cues
El cinturó de ronda de Figueres i el tram de Palamós a Castell d'Aro són els punts de la xarxa viària amb més congestió de vehicles a l'estiu
Amb l'arribada del bon temps i l'estiu tornen a aparèixer les cues de vehicles a les carreteres d'accés a la Costa Brava. Unes congestions –segons Trànsit, n'hi ha quan es produeixen 3 quilòmetres de cotxes aturats durant més d'una hora– que els darrers anys s'han anat reduint de manera considerable amb les autovies i variants. Segons Trànsit, els dos punts negres de la xarxa viària gironina durant l'estiu són l'accés a la Costa Brava centre i el cinturó de ronda de la ciutat de Figueres.
A la Costa Brava centre, el principal problema es troba ara en el tram de la carretera C-31 entre Castell-Platja d'Aro i Palamós, que és el darrer tram que falta per desdoblar des de l'autopista AP-7 a Palafrugell. Des de primers d'any, però, ja s'ha començat a executar. Abans, però, de les millores viàries en aquest tram s'han acabat els importants punts negres que havien representant Santa Cristina d'Aro, Mont-ras o la sortida i entrada de l'autopista. Tot i això, es manté un punt negre a la pujada de l'Alou entre els gironins que volen anar a la costa i els vehicles que vénen de Barcelona
A Figueres, la conversió de la carretera C-260 de Roses en 4 carrils ha acabat amb la interminable cua per la banda de la Costa Brava nord. Tot i això, encara es produeixen congestions de vehicles especialment en l'enllaç de la C-260 amb el cinturó de ronda de Figueres, ja que passen de 4 a 2 carrils. I, paral·lelament, també l'enllaç del cinturó amb la carretera N-260 de Llançà.
I no es poden oblidar altres problemes viaris a la part central de l'Empordà. especialment en el tram de Girona a la costa al pas per la Bisbal d'Empordà o Parlavà, i als nuclis de Celrà i Bordils. A més del problema de creuar el nucli de Torroella de Montgrí. En aquests municipis, a banda de Parlavà –on es farà un giratori–, la Generalitat preveu fer-hi variants, si bé no es pot oblidar que el cas de la Bisbal ja fa més de 20 anys que dura.