Infraestructures

L'Estat té deutes en infraestructures amb el País Valencià

El síndic portaveu de Compromís els subratlla en el dia en què s'inicia la comercialització de l'AVE Madrid Alacant

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que hui, “és un bon dia per recordar que no tot se soluciona amb l'alta velocitat i l'Estat té altres deutes pendents en matèria d'infraestructures, com ara les línies de Rodalia Gandia-Oliva-Dénia, la línia Vinaròs-Castelló o el manteniment i millora del ferrocarril Xàtiva-Alcoi, entre d'altres”.

Morera ha contestat així les afirmacions de la presidenta de Castella-la Manxa, Maria Dolores de Cospedal. Segons Morera, “la vertebració territorial de la que ha parlat la senyora Cospedal és l'única que lamentablement entén el PP, que és la resultant d'unir-ho tot amb el centre, però els problemes de mobilitat dels ciutadans i ciutadanes no passen sols per poder viatjar a Madrid, sinó també passen per tindre unes millors infraestructures i millor connectivitat dins del seu territori, i és el que no tenim les valencianes i els valencians”.

I dins de l'apartat d'infraestructures, Morera també ha recordat que continua el peatge de l'AP-7, “per obra i gràcia dels governs del PP, malgrat que a les Corts Valencianes ja ens hem manifestat en contra del manteniment dels peatges i eixa proposta nostra s'ha aprovat amb el suport de tots els grups parlamentaris. L'empresa concessionària ja ha tingut molts beneficis i ha amortitzat totes les inversions que ha pogut fer, i ara ja és l'hora de que tot aquell qui vulga puga circular lliurement pel País Valencià, sense pagar peatges”.

Malestar a la Marina

El portaveu de compromís a la Marina Alta, Enric Vengut, ha volgut aprofitar l'ocasió per expressar el seu malestar per “la situació que pateix la Marina Alta i la resta de comarques que resten abandonades per falta d'inversions i infraestructures dignes per poder desplaçar-se amb normalitat, i poder millorar l'economia i la qualitat de vida a la comarca” i ha continuant assegurat que “el ministeri i conselleria ens han pres per ciutadans de segona, i això és totalment inadmissible”.

Vengut lamenta que gran potencial turístic que té la Marina Alta queda contrarestat per les mancances de connectivitat amb València i Alacant, i es pregunta quants turistes hauran desestimat vindre a la Marina Alta per aquest inconvenient, ja que segons explica, “qui arriba en AVE o avió, i pretén arribar a la comarca, veu que les possibilitats per fer-ho passen per agafar un bus de línia, llogar un cotxe i pagar peatges, o en el millor dels casos agafar un “trenet” (des d'Alacant) que tarda més de tres hores a arribar a la capital comarcal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.