Més queixes veïnals per les obres a la T-11, en què ja està a punt la rotonda de la Floresta i Campclar

La Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) i la Coordinadora d'Entitats del Camp (CECT) han expressat els darrers dies el seu malestar pel desenvolupament dels treballs de la T-11, l'autovia de Reus, i les molèsties que provoquen als barris de Ponent. Després de parlar fa un mes amb la Subdelegació del Govern, la FAVT va presentar dijous una queixa formal a l'Ajuntament. Tal com explica el seu president, Antoni Peco, la raó més important és la «lentitud de les obres, que van començar fa més d'un any i ja fa tres mesos que tallen els accessos a Torreforta i Riu Clar, quan fa un mes i mig que no hi treballen». «Ens van dir que tenien dificultats per l'afectació de serveis, però això ja se sabia, és una manca de previsió», denuncia Peco, que lamenta que «les bandes rugoses que hi han posat per reduir la velocitat són molt sorolloses, sobretot amb els camions». Els veïns demanen que, mentre no es treballi en alguns punts, s'hi aixequin els talls provisionals, si bé fonts de la Subdelegació aclareixen que no es farà, perquè «de vegades sembla que algun tram estigui acabat o aturat, però no es pot obrir perquè encara hi ha gent treballant».

La CECT, per la seva banda, es va reunir divendres amb la subdelegada, Teresa Pallarès, i també li va demanar que s'agilitzin els treballs, que segons ells «provoquen molèsties a unes 40.000 persones cada dia». La Subdelegació s'ha compromès a parlar amb la direcció de l'obra per trobar fórmules «per accelerar les obres, si es pot, i ocasionar la menor afecció possible».

Els veïns, en tot cas, són conscients que «a l'agost serà difícil que s'avanci», però confien que almenys s'obri la rotonda d'accés als barris de la Floresta i Campclar –ahir i avui precisament s'hi està reduint un carril per poder-la acabar, amb pocs efectes sobre el trànsit– i que les obres «comencin a agafar ritme», segons diu Peco.

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme, Xavier Tarrés, «entén» les queixes veïnals i, per això, també «ha avisat» els responsables del projecte, fa uns dies, que «l'obra no es pot deixar en punt mort». Tarrés recorda, en aquest sentit, la implicació municipal «ja des d'abans de començar, quan es parlava amb l'Estat de les afectacions prèvies», tot i que l'obra no sigui competència seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.