Societat

Promouen un festival a la vila vella de Tossa sense tenir cap contracte firmat

Una empresa anuncia tres dies de concerts de música electrònica al “castell medieval”

El consistori els insta a rectificar, però veu profit en les actuacions

Una empresa ha començat a difondre publicitat de la primera edició del festival de música electrònica Fort de Tossa de Mar sense que tingui cap contracte firmat amb l’Ajuntament. Els promotors tenen previst que al setembre la vila vella sigui la seu de tres nits de concerts. En el reclam publicitari, l’empresa parla que el festival tindrà lloc “al castell medieval” de Tossa en lloc del recinte emmurallat. El consistori els ha instat a rectificar la dada errònia.

Al web www.fortfestival.es hi ha un muntatge amb imatges espectaculars de Tossa. En castellà, anglès i francès, s’informava –encara ahir al matí– que Fort és “un nou festival que tindrà lloc el 15, el 16 i el 17 de setembre al castell medieval de Tossa i que tindrà la participació dels artistes més pioners de l’escena electrònica”. El mateix web informa que tant les entrades anticipades per a un sol dia a 25 euros–independentment del dia que sigui– com l’accés anticipat a les tres jornades, que val 75 euros, estan exhaurits.

L’equip de govern, de Tossa Unida i una edil no adscrita, es desmarca del fet que els promotors ja venguin entrades. El regidor de Festes i Joventut, Ignasi Sallés, assegura que l’Ajuntament no haurà d’assumir cap cost de l’esdeveniment, que té un pressupost al voltant dels 150.000 euros, segons va revelar en el ple municipal de dijous. Fa cinc dies, el regidor va admetre que l’empresa els havia dit que informaven que el festival es feia en el castell de Tossa “perquè ven més que un recinte emmurallat”.

Utilització de la imatge

L’Ajuntament ha autoritzat que els organitzadors del Fort Festival utilitzin la imatge del recinte emmurallat. Sallés explica que no els donaran el vistiplau definitiu fins que els garanteixin tots els detalls. “Hi ha riscos, però la intenció és que es faci. Abans ens hem d’assegurar que no hi ha cap problema legal.”

Els organitzadors del festival van visitar Tossa al juny i es van reunir amb Sallés i tècnics municipals. L’enginyera municipal ha fet un informe favorable a l’acte. El Fort Festival ocuparà l’espai de l’escultura d’Ava Gardner en amunt (fins al far). Tindrà dos escenaris: a l’església vella i al far. En el primer, hi hauria una exhibició de mapatge i el dissabte hi actuarà, entre d’altres, Adam Beyer –avui a la nit ho fa, per cert, la Black Music Big Band–. Al Far, les actuacions “serien en un ambient més relaxat” –diu Sallés–. Cal recordar que a la platja de Tossa el 2012 ja es va organitzar el festival Electronic Beach Experience (EBE).

En els precs i preguntes del ple, CiU va demanar si el festival tenia les autoritzacions de Cultura i altres administracions. La vila vella és bé cultural d’interès nacional (BCIN) en la categoria de monument històric. La portaveu, Imma Colom, va preguntar si l’equip de govern havia informat els veïns i l’Associació Professional d’Empresaris d’Hostaleria.

LA FRASE

Això no és una festa ‘rave’. És un festival per a adults. A Tossa la gent jove agraeix que es faci aquí
Ignasi Sallés
REGIDOR DE FESTES (TOSSA UNIDA)

LA XIFRA

3
dies
hauria de durar el festival Fort de música electrònica a Tossa, del divendres 15 al diumenge 17 de setembre.

Festival “elegant” i capacitat per a 1.999 persones

Tot i que oficialment no hi ha res signat, es coneixen molts detalls del festival. Sallés ha explicat que la seguretat i l’organització són a càrrec de l’empresa, que no “escatimarà” esforços en la neteja i la defensa del patrimoni. En principi, el divendres 15 de setembre, el recinte del Fort estarà obert de les cinc de la tarda a les dues de la matinada; el dissabte 16, de les quatre de la tarda a les dues de la matinada i el diumenge 17, de la una del migdia fins a mitjanit. El dia 15, es baixarà el volum de la música a partir de la una de la matinada, i hi ha previst que es faci un informe dels decibels.

Tot i els horaris, veïns i repartidors tindran facilitats de moviment a la vila vella. Sallés explica que el lloc on es faran les actuacions serà un recinte tancat amb un màxim de capacitat de 1.999 persones. Només hi podran entrar adults. “La música electrònica té molts vessants. Això és un festival elegant.” El regidor espera que la proposta “innovadora” tingui èxit, igual que les barraques de la festa o els festival a la platja, recorda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia