Societat

Millores a l’Abric Romaní abans de més excavacions

L’Ajuntament de Capellades ha desviat una canalització que provocava humitats al jaciment

Dilluns s’iniciarà una nova campanya d’excavacions

Dilluns començarà una nova campanya d’excavacions a l’Abric Romaní de Capellades, un jaciment descobert a principi del segle XX però analitzat exhaustivament des del 1983 sota la direcció d’Eudald Carbonell.

Abans de l’inici de la campanya, aquests dies s’estan duent a terme les obres de trasllat d’una conducció que porta l’aigua de la comunitat de regants cap a la Font de la Reina. Aquesta instal·lació tenia pèrdues i provocava problemes d’humitats al jaciment de l’Abric Romaní. Amb l’actuació s’ha tret la canalització fora del recinte del jaciment.

No serà la darrera millora a l’entorn del jaciment, segons el regidor de Cultura i Promoció Local, Àngel Soteras. Des de l’Ajuntament capelladí assegura: “Continuarem amb la reparació de baranes i paviment, i la desviació de regueres al llarg del recorregut del Parc Prehistòric i la reparació de la tanca que el delimita.” Soteras hi afegeix que han previst altres millores que hauran d’esperar a l’acabament de la campanya d’excavació, per no interferir-hi. L’objectiu final, segons el regidor, és “la propera obertura del recorregut del parc”, un projecte que es va iniciar fa més d’una dècada i que té diferents espais a punt per obrir des de fa anys. L’Ajuntament de Capellades, amb la col·laboració de la Generalitat i la Diputació, preveu obrir el Parc Prehistòric a curt termini.

Noves excavacions

La campanya d’excavació d’aquest any a l’Abric Romaní començarà el 7 d’agost i s’allargarà fins al dia 31, amb la participació de més de 60 persones.

En aquesta ocasió, l’objectiu és aprofundir en el coneixement d’un assentament neandertal de fa 60.000 anys. L’any passat es va excavar el sòl d’ocupació del nivell Q, que fins ara ha aportat més de 10.000 restes arqueològiques que han ajudat a comprendre com era la vida en comunitat dels neandertals.

Eudald Carbonell dirigeix les intervencions, amb el suport de l’IPHES, la Generalitat, el govern estatal i l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.