Societat

sanitat

jornades

El sistema sanitari, a debat a Esterri d’Àneu

Les Jordanes per a l’Excel·lència van reunir a les valls d’Àneu més de 200 professionals del sector sanitari

Durant les conferències es va parlar sobre què l’espera a la sanitat pública els pròxims anys i es va reclamar la solidaritat de tot el país per mantenir la xarxa al Pirineu

Esterri d’Àneu va ser el marc ahir de la quarta edició de les Jornades per a l’Excel·lència, enguany centrades en el futur del model sanitari, amb l’objectiu de donar eines de coneixement i millora contínua als professionals del sector sanitari. Més de 200 empresaris i professionals d’arreu de les comarques de muntanya van assistir a l’esdeveniment, que va tenir lloc al poliesportiu i en el qual van participar nombroses personalitats i representants de les principals organitzacions sanitàries i institucionals de Catalunya. Totes elles van compartir amb els assistents la seva experiència i els seus punts de vista sobre temes clau com el debat entre el sistema públic i el privat o la medicina en els entorns rurals.

Entre d’altres personalitats, van participar en les jornades el ministre de Sanitat d’Andorra, Carles Álvarez, que va explicar que el model sanitari andorrà “dona molta importància a la solidaritat”. També hi va participar el president del Col·legi de Metges, Jaume Padrós, per parlar de les deficiències i virtuts del model sanitari actual, així com dels valors de la professió. Padrós va assenyalar que un dels reptes “passa per solucionar el problema del finançament i la precarietat del sistema sanitari” i que per mantenir la massa crítica al Pirineu “cal la solidaritat de tot el país”. El president del Col·legi de Metges va celebrar que el sistema sanitari hagi resistit “els embats de la crisi i les amenaces de la gent que se l’ha volgut carregar” gràcies a la seva “gran fortalesa”. A banda de les conferències, la jornada va incloure un parell de taules rodones: Medicina privada vs. medicina pública i La medicina rural com a medicina de proximitat.

La d’enguany és la quarta edició de les Jornades per a l’Excel·lència, que es van organitzar per primer cop l’any 2014 amb l’excel·lència professional a través de les relacions humanes com a tema central. El turisme com a vector de creixement en l’alta muntanya i les infraestructures i comunicacions com a porta de futur són els temes que van centrar les edicions del 2015 i el 2016.

Les Jornades per a l’Excel·lència van néixer amb l’objectiu que els empresaris de les comarques de muntanya creïn xarxa i afrontin millor reptes com ara l’individualisme i les petites dimensions de les empreses.

LA FRASE

Un dels reptes passa per solucionar el problema del finançament i la precarietat
Jaume Padrós
president del col·legi de metges


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia