DO PENEDÈS
MARIDATGES I HISTÒRIA
El vi i el pernil, un casament d’èxit
Torres ofereix als visitants quatre tipus de pernil ibèric i quatre variants de vins penedesencs
No tots els maridatges entre gastronomia i vins o caves funcionen. Si n’hi ha un que té l’èxit garantit és el matrimoni entre els pernils ibèrics i els vins del Penedès. A Torres ofereixen recórrer el camí del sabor que es produeix en combinar ambdós elements i més concretament quatre tipus de pernil ibèric i quatre varietats dels seus vins que procedeixen de quatre denominacions d’origen diferents.
Abans, però, un guia us mostrarà la vinya Mas Plana , una finca petita on es cultiven els raïms del cabernet sauvignon més selectes. També podreu accedir a les instal·lacions del Celler Waltraud , que va ser dissenyat per l’arquitecte Javier Barba , fundador de l’estudi BC Estudio Architects que ha fet treballs arreu del planeta amb notables i espectaculars resultats.
El maridatge a Torres combina amb les activitats que promou un celler familiar de la DO Penedès , el Suriol . El celler està ubicat en una part de l’antic castell de Grabuac , que va ser fins al segle XV residència dels senyors de Font-Rubí . Cada racó del castell conserva el flaire de la història, lligada sempre a la viticultura. Uns secrets que descobrireu en el transcurs de la visita guiada Arrels i Tradicions, durant la qual us obriran les portes de la capella de Sant Pau de Grabuac i del mateix castell. Un tast de dos vins posaran punt final a aquesta visita on la història es marida amb el vi.
Podeu trobar més informació al web del club Torres i de Suriol .