Gastronomia

Jaume Drudis, cuina mediterrània a Torredembarra

L'any 1997, Jaume Drudis pare, animat per un col·lectiu d'amics i familiars coneixedors del seu bon fer culinari, decideix, juntament amb la seva esposa Carme Hernández, obrir un restaurant a la zona del litoral més volguda per ells, entre Torredembarra i Altafulla. En Jaume va dissenyar la seva carta basada en els bons ingredients de la terra i utilitzant coccions simples i adequades a la qualitat d'aquests ingredients; a la sala, Carme dirigeix el servei familiar i amable. Després de la defunció de Jaume Drudis, ja fa uns anys, el seu fill, que també es diu Jaume, va prendre el timó de la nau i actualment la Carme i en Jaume –fill– són el nou tàndem al restaurant. Jaume Drudis és la tercera generació de cuiners, va créixer al restaurant familiar a Lleida, es va formar al costat del seu pare a Madrid, des d'on va començar la seva trajectòria per diversos restaurants, a Espanya (Neichel, Chez Vous, El Racó d'en Freixa) i França (Le Chapon Fin). Més tard, es va desplaçar a Alemanya (Heilbronn am Neckar), on va formar part de l'equip culinari d'investigació i desenvolupament al centre d'excel·lència d'Unilever. Des del seu rol a Alemanya, Jaume ha desenvolupat la seva activitat liderant diversos projectes tant a Europa (Alemanya, Holanda, Itàlia, principalment) com a Amèrica (EUA, Brasil, Xile, Argentina, regió andina, Amèrica central, Carib i Mèxic). Actualment Jaume Drudis lidera l'equip culinari a Unilever i compagina aquesta activitat amb la del restaurant de Torredembarra. El menjador, al voltant d'un petit jardí arborat, és de 100 m² i té una decoració clàssica. Disposa de lloc per a fumadors. El tipus de cuina és mediterrània. La carta del celler té unes 250 referències de vins i caves distints, sota la cura del sommelier Robert Paya. Entre les especialitats culinàries del restaurant podem esmentar la crema de cloïsses, musclos i escopinyes de gallet à la nage (20); amanida de llagosta amb vinagreta d'estragó (24); sopa de peix a l'estil de la casa (17); vaporada de fruits del mar amb verduretes (25); llamàntol del país a la graella o en suquet amb patates (s/m); rellom de vedella a la graella i saltat de verduretes de temporada, suc de carn aromatitzat amb romaní (32); elaboració de pastisseria diària (10). També ofereix un menú a partir de 30 euros i un menú de degustació, a partir de 50 euros.

Adreça: avinguda Montserrat, 7. Torredembarra Contacte: tel. 977 64 05 58. Fax 977 64 56 92. Adreça: [email protected]. Web: www.jaumedrudis.com Horari: de 13 a 17 i de 20.30 a 23 hores. Tancament setmanal: diumenge a la nit i dilluns. Tancament anual: del 15 de gener al 15 de febrer Serveis: targetes de crèdit: Master Card. 6000. Visa. Té aire condicionat. Terrassa (segons reserva). Menjadors privats per a 50 comensals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Activistes ruixen amb pintura diversos megaiots

Barcelona
societat

Relleu generacional a les catifes de flors d’Arbúcies

arbúcies
societat

El Campionat del Món de Bèlit de Sant Narcís es manté viu vint anys després

girona
religió

Sant Feliu celebra 20 anys de bisbat i 500 anys de la parròquia de Sant Llorenç

Sant Feliu de Llobregat
MOBILITAT

En servei, les primeres càmeres de control d’accés a la carretera vella de Calella

PALAFRUGELL
oci

Récord a l’aplec dels caragols

barcelona
GASTRONOMIA

Establiments com el Motel o l’Hotel Duran participen en la Ruta del Tast Surrealista

FIGUERES
SEGURETAT

Cremen deu autocaravanes en un incendi a Montcada i Reixac

barcelona

Pla per millorar el turisme a través de la transició energètica al Baix Empordà

GIRONA