Societat
Deu anys de la Fira del Bolet del Solsonès
El bolet, la proximitat i la conscienciació pels boscos centren l’atenció de la mostra d’aquest cap de setmana
Els bolets i els productes artesans ompliran aquest cap de setmana els carrers de Solsona en la desena edició de la Fira del Bolet i el Boletaire. Un aniversari poc lluït ja que “es tracta d’un any de pocs bolets per falta d’aigua”, comenta Josep Caelles, regidor de Promoció Econòmica i president de Solsonès Fires, organitzadora de la mostra, que valora especialment aquest any per haver aconseguit una fira “totalment consolidada”, per això segueix l’esquema dels últims anys. Així, la fira continua apostant per potenciar el sector gastronòmic al voltant del bolet però també, i com a punt destacat, vol fer una crida per afavorir “la conscienciació i el respecte pels boscos i el medi ambient, fonamental per mantenir l’entorn i la producció dels bolets”. Quant a visitants, els organitzadors també estan a l’expectativa: “La situació actual del país provoca incertesa als participants d’algunes activitats, que esperen a apuntar-se per si cal anar a manifestar-se en algun altre lloc.”
Un taller de cuina va encertar ahir la programació, que continua avui amb el sopar La cuina del bolet. Demà hi haurà una sortida micològica amb experts i, a partir de les deu del matí, el mercat del bolet i productes artesans de la comarca a la plaça Major, així com la venda d’artesania i demostració d’arts i oficis a la plaça de l’Església i al carrer de Sant Miquel (també diumenge). Més activitats són tallers, degustacions, exposició de bolets, la presentació de les 13es Jornades Gastronòmiques de Tardor del Solsonès o bé el Concurs de Bolets. Concursen novament el bolet més gran i el més original, així com la 7a edició del concurs per qui porti més espècies de bolets identificades.